Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

O, die octopussen!

Soms kan het gebeuren dat je helemaal niemand een strobreed in de weg hebt gelegd en je enkel en alleen maar met je eigen zaken zit te bemoeien, niks meer en niks minder. Je zit geen slimme plannetjes te bedenken om mensen voor je karretje te spannen en je bent al helemaal niet bezig anderen onderuit te halen. Sterker nog, helemaal niemand kan last van je hebben gehad, want jouw levensmotto is ‘Vrijheid, blijheid!’ en daar leef je naar ook!

En tóch ben je opeens te pakken genomen door een octopus, die zomaar op een onbewaakt moment zijn tentakels naar je uitsloeg en er in slaagde je in een stevige houdgreep te nemen. Je probeert je nog los te rukken, maar dat lukt van geen kanten. Die octopus heeft namelijk wél aan planning zitten doen toen jij zo in je eigen dingen opging dat je nergens meer op lette. En zolang jij blijft vechten, klemt hij zijn lange armen alleen maar strakker om je heen.

Er is maar één manier om uit zijn klauwen te ontsnappen en dat is gewoon roepen dat je bereid bent alles te doen wat octopussy maar wil, maar dát druist nou net in tegen alles wat je lief is op deze aarde. Vrijheid, blijheid!... weet je nog?

Nee, ik hou niet van octopussen!
Ik wil een gevecht nou eenmaal graag winnen.

Schrijver: Corry van Emmerik-Koenekoop, 26 juli 2008


Geplaatst in de categorie: humor

1.5 met 4 stemmen 465Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)