Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

herinnering

Lang geleden was er een meisje waar ik gek op was. Wanneer er duisternis was bracht zij licht. Haar hart was van glas. Zo breekbaar. Zij had volgens de achtergebleven dorpsgenootschap waar wij toen woonden maar één afwijking. Zij was Joods. Mij maakte het niets uit. Zij was wie ze was. Een meer dan waardevol persoon. Ze is later getrouwd en had kinderen. Ze is inmiddels dood. Door een ongeluk.

Vroeger kwam ik in de hoofdstraat van het idiote dorp waar wij toen leefden. Ik zag dat zij op de grond lag met een groep mensen om haar heen. Ik ben toen ernaartoe gesneld om haar overeind te helpen. Toen besefte ik pas wat er aan de hand was. Zij hadden haar tegen de grond gewerkt omdat zij Joods was. Die idiote dronkenlappen. Ik hielp haar overeind en hield haar vast terwijl zij zich snikkend in mij begroef. Ik heb nog weken last gehad van de blauwe plekken in mijn rug.
In die tijd was ik een bekend iemand in de Turkse gemeenschap. Het waren Turken die ik goed kende die mij met geweld kwamen ontzetten. Ik ben hen er tot op de dag van vandaag dankbaar voor.

Het meisje is later gestorven door een noodlottig ongeluk met haar auto.
Ik denk nog veel aan haar en aan dat moment in die hoofdstraat in dat achterlijke dorp.

Costa…voor altijd de jouwe

Schrijver: costa, 12 oktober 2008


Geplaatst in de categorie: liefde

2.0 met 21 stemmen 1.365Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)