Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De omgeving waar ik in leef.

Ik wil nog graag iets vertellen, al weet je het misschien. In al mijn verhalen komt er een stukje boven water. Van de omgeving waar ik in woon en leef.

Het begint bij mijn buren die ik heel graag zie. Hoe vreemd het ook is, ook zij zijn bepalend voor mijn geluk in mijn leven. En omgedraaid telt hetzelfde: want beter een goede buur dan een verre vriend. Is niet voor niets geschreven.

Het begint bij mijn buurman, hij staat altijd klaar. Als er problemen zijn met mijn computer, dan staat hij daar. Ben ik ziek of heb ik een moeilijk schrijven, dan wip ik bij hem binnen. Hij help mij altijd en laat mij nooit staan.

Dan is er nog een lieve buurvrouw, een grote dierenvriend. Zij heb mij al veel geholpen met mijn poesenkind. Zij woont met kind en al haar dieren hier twee deuren vandaan. Straks zorgt zij met de kerst voor Poespoes zodat ik naar mijn zusje kan gaan.

Rechts van mij woont een grote familie met 4 kinderen op een rij. Ik hoef maar iets te vragen en zij helpen mij. Als ik sta te werken in de tuin, komen vaak moeder en de kinderen helpen. Want de laurierheg is mij toch een karwei. Soms bakt ze een brood voor mij.

Als ik dit alles te samen neem, kan ik maar één ding zeggen over de buurt waar ik in woon. Dat ik mede door deze lieve mensen die buren van mij zijn in een prachtige omgeving woon en dat maakt mij gelukkig en blij.

Schrijver: E van Dam, 21 december 2008


Geplaatst in de categorie: woonoord

3.8 met 13 stemmen 630Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Eva
Datum:
7 januari 2009
Dank je voor je reactie. Ja ik heb het zeker goed getroffen met mijn buren. Nu ben ik niet lekker en er is overal voor gezorgd. De boodschappen zijn door mijn buurman gedaan. En toen de poes naar de dokter moest,stond mijn buurvrouw weer klaar. Het is fijn dat je weet dat je toch niet helemaal alleen bent.
Naam:
Nans
Datum:
7 januari 2009
En weer een heel mooi verhaal.
Fijn dat je het zo getroffen hebt met je buren.
En weer heel mooi verwoord.
Naam:
Eva
Datum:
23 december 2008
Helaas is er een progamma" burenleed" op televisie. Ik kan dat gewoon niet begrijpen. Het ligt voor een groot deel aan ons zelf. Behandel een ander, zoals je zelf behandeld wil worden! En vogels blijven voor mij altijd nummer één. Poes,poes begrijp dat. (denk ik)
Naam:
Iris
Datum:
22 december 2008
Fijne foto bij jouw pittig verhaal, Eva. Ik neem aan dat Poespoes niet achter de vele vogels in jouw tuin aanzit. Leve jouw goede buren (en alle buren, ook de onze, die er zich kunnen aan meten!)

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)