Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Flirten

Ze loopt door de ziekenhuisgang met haar blik een beetje de richting uit van de wachthoek waar ik ook zit. Dan kijkt ze me recht aan, ziet mijn blik en lacht even naar me. Ik lach terug. Daarop gaat haar blik weer vooruit en loopt ze met een glimlach door.

Ik ken haar niet. Voor controle moest ik in het ziekenhuis zijn. Het duurde nog een tijdje voordat ik aan de beurt was en ik zat leeg om me heen te kijken. Met mensen kijken vermaakte ik me altijd al prima. Eigenlijk de reden om op een terras te gaan zitten. Allerlei types zie ik. Vooral oudere stellen zijn prachtig om te zien met hun door vele jaren ingesleten gewoonten en gedrag. Meestal zijn ze een soort twee-eenheid geworden.

Dan valt mijn oog op de aantrekkelijke vrouw die in de gang voorbij loopt. Vrij onbevangen kijk ik met genoegen naar haar en wanneer onze blikken elkaar kruisen reageert ze leuk. Flirten heet dat. Iets wat wij Nederlanders blijkbaar te weinig doen want vooral vrouwen uit zuidelijker landen klagen daar over.

En eigenlijk is flirten best leuk. Je laat die ander alleen even weten van: ‘hey je bent leuk, of je ziet er leuk uit’. Wie is nu niet blij met zo’n boodschap. Maar, kun je flirten in een rolstoel? In zo’n karretje krijg je ontzettend veel bekijks en veel verschillende soorten blikken ook. In het winkelcentrum schrikken sommige mensen opzij als ik aan kom rollen. Anderen kijken bij voorbaat al hulpvaardig.

Laatst had ik het er met een rolstoelende vriendin over en zij ervaart dat je in een rolstoel best kunt flirten. Nu is zij een bijzonder aantrekkelijke jonge vrouw en dat wil natuurlijk best helpen. Intussen kijk ik met plezier terug op mijn ‘ziekenhuiservaring’. Zo’n dag is weer goed. Me even gewoon alleen maar man voelen.


Zie ook: http://www.janbeerling.nl

Schrijver: Jan Beerling, 25 december 2008


Geplaatst in de categorie: liefde

3.8 met 15 stemmen 1.475Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
straatmus
Datum:
25 december 2008
De Nederlander kan in het algmeeen niet flirten; galante complimenten schijnt hij niet te kennen. Zelden zal hij knipogen, in tegenstelling tot de Vlaming die zelfs vanop een hoge ladder de vrouw een 'piropo' zal toewerpen of lovend zal fluiten.
Van zodra het knipogen en fluiten achterwege blijven weet je als vrouw dat je beste jaren voorbij zijn. Helaas :-)

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)