Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Zak eens lekker door.

Dit is de titel van een bekend carnavalslied. Het is ook het credo van schaatsminnend Nederland. Er is heel wat doorgezakt de afgelopen tijd. Wij, Nederlanders, zijn gewend om onder de zeespiegel te leven dus waarom ook niet onder het ijs? Gezien het hoge aantal analfabeten hebben de bordjes gevaarlijk ijs nog niet tot de gewenste resultaten geleid. Net zomin als dat het nut had de bordjes te plaatsen bij ijskramen waar de vliegen geen brood van lusten.
De brandweer is eens commercieel gaan denken en wil nu alle onverlaten, die de wakken voor de eenden hebben bevuild door er in te vallen, een gepeperde rekening gaan sturen. Tevens worden er kosten in rekening gebracht voor het veroorzaken van dierenleed. Elke keer als er weer iemand onder water verdwijnt, staan de eenden luid te snateren van schrik en boosheid. Om nog niet te spreken van de vissen die geheel in paniek raken van zo’n haai met schaatsen aan. De dierenbescherming juicht het plan toe. Zij willen geld zien van alle schaatsers want het gebonk op het ijs is niet goed voor de vissen en de microben in de ijslaag hebben zwaar te lijden van de diepe sneden.

Nu zijn Nederlanders niet voor een gat te vangen, en zeker niet als het om geld gaat. Op kosten van de staat neemt men graag een risico. Om te laten zien hoe leuk het kan zijn onder het ijs en dat het helemaal niet gevaarlijk is, is een aantal duikers heerlijk gaan ijszwemmen. De mensen bovenop het ijs konden zwaaien naar de duiker eronder en andersom. Hoe spannend kan het leven toch zijn. Je zou spontaan zin krijgen in een wak te springen. Ondertussen maakt de brandweer overuren. Sommige mensen zijn al meerdere malen uit het ijs getrokken, die hebben echt de smaak te pakken. Want de brandweer is er toch als het mis gaat? Wat het kost om zo’n auto met bemanning te laten uitrukken is niet belangrijk, als je maar even lekker hebt kunnen wakken, toch? Want met de klimaatverandering zal lekker doorzakken tot het verleden behoren als we de weerkundigen moeten geloven. Tot die tijd blijft het (k)wakkelen geblazen.

Schrijver: Shalimar, 5 januari 2009


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.5 met 4 stemmen 3.315Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)