Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Achterdocht

Als de wind door mijn haren waait en de spijt steeds groter wordt zwelt het ongenoegen aan. Het begin was zo mooi. Zo zoet. Hoe zoet zuur kan worden is een bedrog van de natuurkundige wetten van onze liefde. Of moet ik zeggen van onze gevoelens die ooit de liefde vertolkten?

Pijn was op gegeven moment de basis van onze relatie. Op het geestelijke vlak dan. Ik scheur mijn hart eruit en houd jouw pijn vol. Maar het is blijkbaar op. Kunnen we misschien niet weereens van voren af aan beginnen? Weet je nog onze eerste afspraak? De zenuwen gierden door onzer beider kelen. Wat hadden we ons opgedoft voor elkaar. Wat hadden we ons voorbereid! Weet je nog hoe je zo moest lachen om mijn domme grapjes? Ik weet nog hoe ik als het ware bedwelmd werd door jouw heerlijke parfum. Chanel No 5. Ja, ik weet het nog lieverd.

Maar ik kan geen bergen verzetten. En dat spijt me. Het mooie, jonge en frisse is van onze relatie af. Ik had ooit gekozen voor liefde en zit nu in een oorlog. Met jou. En daar pas ik voor. Omdat ik nog steeds van je hou. Maar het gaat niet meer.

Ik stel voor dat we ermee ophouden. Dan hoef je ook niet meer op iedere serveerster en winkeljuffrouw die naar mij lacht jaloers te zijn. Dan hoef je je vriendinnen niet meer te vragen om een oogje in het zeil te houden. Wat als het eens een van die vriendinnen was waar ik dan vreemd mee zou gaan? Al eens aan die nachtmerrie gedacht. Dat zij en ik jou zouden zijn aan uitlachen terwijl ik nog in haar zit? Wees gerust. Sinds jaren ben jij de enige waar ik ooit interesse in heb gehad.

Achterdocht maakt iedere relatie kapot…

Schrijver: costa, 15 januari 2009


Geplaatst in de categorie: liefde

3.3 met 6 stemmen 751Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Peters
Datum:
16 januari 2009
Inderdaad. Achterdocht maakt veel kapot. Een mooi verhaaltje. De groeten van Lunaville. Hij is trots als een pauw sinds de verfilming.
O...een tien dus.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)