Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De liefde van mijn leven

1992

Haar hemelsblauwe ogen straalden voor het eerst naar me in de volle Monegaskische zon.
Ik was verkocht. Het was liefde op het eerste gezicht. Het bestaat!
Ik wist onmiddellijk dat zij mijn vrouw zou worden. Dat ik met haar kinderen wilde krijgen. Dat ik met haar oud wilde worden.

Ik geloofde eigenlijk helemaal niet in liefde op het eerste gezicht. Dat overkomt mij nooit, ruwe bolster blanke pit. Ik had al wat relaties achter de rug en dacht wel te weten hoe het gaat. Maar nooit had ik me gevoeld als op dat moment, op die berg, daar in de felle zon aan de Cote d’azur. Het was alsof alles in me, plotsklaps, in vuur en vlam stond. Het was alsof ik ontdooide na een lange, donkere, ijskoude winter. Het was alsof haar “zijn” in volle passie samensmolt met mijn hart. Mijn leven stond in een keer in een ander perspectief.

De vier vrienden hadden die nacht met de trein gereisd. Het was een korte nacht. De camping lag deze keer boven op de berg, net buiten het dorpje. We moesten wel honderd traptreden en vier natte ruggen omhoog alvorens we op de camping arriveerden. Eindelijk kon de rugzak weer af. Dat was zelfs voor onze jonge benen een hele klim. Inchecken, tentje opzetten en wat bijslapen op het strand lag in de planning.

Daar zat ze, op een muurtje, naast haar vriendin! Ze zag onze vermoeide gezichten. “Heb je de lift niet genomen?” vroeg ze. Ik had haar nog niet gezien en dacht daar heb je weer een stel van die irritante betweterige Hollandse tuttebelletjes. Daar had ik echt helemaal geen zin in, vermoeid als ik was. Ik wilde eigenlijk alleen maar snel wat bijslapen.

Ik wilde bijdehand reageren, maar voordat de woorden mijn mond verlieten, keek ik in haar hemelsblauwe ogen en… ik struikelde onhandig klunzig over mijn woorden en verdronk diep in haar ogen!

Ik werd die dag verliefd op de vrouw van mijn leven!

Schrijver: Jan Hertog, 25 januari 2009


Geplaatst in de categorie: liefde

3.9 met 14 stemmen 875Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)