Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Vriendinnen voor het leven.

Wie had dat ooit gedacht: mijn schoolvriendin van de huishoudschool in Gouda is op bezoek geweest. Wij hadden elkaar 38 jaar niet meer gezien. Toen zij aan mij vroeg of het goed was om eens langs te komen, heb ik dat met beide handen aangenomen. Ik woon wel een eind weg, maar dat vond zij niet erg.

Zaterdagochtend stond ze al om 10 uur voor mijn deur. Ik had van de zenuwen geen oog dicht gedaan en liep nog in mijn pyjama rond. We keken elkaar aan vielen in elkaars armen en het was of dat wij elkaar de week ervoor nog gezien hadden. We konden het zelf bijna niet geloven. Na een tijdje gekletst te hebben zijn wij gezellig (het weer heb hielp mee) even Axel in geweest. Normaal ga ik niet zo gauw een winkel in. Zeker niet om wat te kopen. Niet voor het geld, maar ik denk dat ik een beetje winkelvrees heb gekregen en passen vind ik helemaal een ramp. Maar Mariët kreeg het voor elkaar. Moet ik wel bekennen dat het was of dat wij weer 15 jaar waren. Met zijn tweeën in de paskamer en maar lachen. Die mevrouw van de winkel stond wel een beetje raar te kijken. Lachend vertelden wij dat we elkaar al zo lang niet meer gezien hadden. In de avond zijn we samen uit wezen eten, ook al iets waarvan ik vermoed dat het voor mij al 15 jaar geleden was. Wat voelde ik mij zelf goed en Mariët hetzelfde.

Uiteindelijk is ze blijven overnachten en toen we nog wat aan het praten waren stonden wij er ook wel van te kijken dat alles zo veilig en vertrouwd aanvoelde. Zelfs mijn poes vond haar lief en ging samen met Mariët naar bed.

Toen ze de volgende ochtend weg ging, met de afspraak dat het voor herhaling vatbaar is en de afspraak dat ik de volgende keer naar haar toe zou gaan, ben ik eens rustig gaan denken. Wat een verschil als er iemand over de vloer is met positieve gedachten. Wat zag op dat moment alles er even goed uit, ik voelde mij gelukkig en ik was zo blij en dankbaar voor dit fijne weekend.

Hoe was het mogelijk, je kent elkaar maar 2 jaar en we waren toen nog kinderen. Nu zijn wij vrouwen met de respectabele leeftijd van 52 en 53 jaar en Mariët is zelfs al oma. Maar zoals het toen was, zo is het nog steeds, wij zijn nog heel goede vriendinnen.

Ik kijk nu al verlangend uit naar het weekend dat wij elkaar weer zien. Oprecht zijn wij vriendinnen voor het leven.

Schrijver: E van Dam, 2 februari 2009


Geplaatst in de categorie: vriendschap

2.6 met 22 stemmen 2.114Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)