Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

liefdeslust

Het volgen van onze gevoelens. Of dat nou gevoelens van lust of liefde zijn. Het zijn gevoelens. ONZE gevoelens die ieder van ons met zich meedraagt. En dat is nu precies waarom het draait. Geven wij ons aan een ander vanwege gevoelens van lust of vanwege gevoelens van liefde? Wat is liefde eigenlijk? Is het een vorm van genegenheid of misschien een vorm van het zich afhankelijk maken ten opzichte van een ander?

Waarom kiezen we nooit die partner die ons zekerheid geeft. Die welke ons degelijkheid belooft. De partner waar nooit gekke dingen mee te beleven zijn? De partner die van ons huwelijk een levende doodskist zou maken? Er zouden met zo'n partner nooit nare dingen gebeuren….maar ook nooit opwindende dingen. En dat is mijn punt.

Daarom kies ik met zoveel anderen altijd maar weer voor die spannende versie. Zij (vanuit mijn oogpunt gezien dan) die lol belooft. Zij die een nooit voorspelbare toekomst belooft. Zij die voor volkomen doldwaze situaties zorgt. Zij waar je op kunt bouwen als op een moeras.

Jij dus….

Maar de keerzijde is dat zo een vermakelijke trawant in de liefde je ook veel gemakkelijker verlaat dan zo'n saaie opponent. Ik heb mijn les geleerd. Spannend is ook spannend. Je weet als partner nooit of en wanneer zo'n spannende partner je zal verlaten. Daarom trek ik mijn conclusies.

Ik zal gezien het mooie en opwindende verleden van onze relatie toch nooit kiezen voor saaiheid. Liever sterven in schoonheid en opwinding dan levend begraven zijn. Bedankt voor dat stukje verleden. Het ga je goed. Ik vind wel weer nieuwe spanning.

Met een dikke kus van mij…

Schrijver: costa, 17 februari 2009


Geplaatst in de categorie: ex-liefde

2.2 met 8 stemmen 540Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)