Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Verzekeringen en Vertrouwen

Onlangs had mijn alphahulp een klein ongelukje met een emmer water. Met ramen zemen valt de emmer van de trap in mijn huiskamer op mijn vaste vloerbedekking. Niets aan de hand dacht ik: zo'n grote maatschappij als de thuiszorg zal daar wel goed voor verzekerd zijn. Wat een miskleun van mij: dacht ik nu echt dat het zo gemakkelijk zou gaan.

Jammer genoeg wel. Zo naïef als ik ben geef ik het netjes op aan de thuiszorg en dat was het dacht ik. Moet ik wel eerlijk zijn dat ik gelukkig niet veel met verzekeringen te maken heb gehad. Wat is dat een oplichterij. Het begint al bij het eerste formulier dat ik van de thuiszorg kreeg. Of ik het had opgegeven aan mijn eigen verzekering. Langzaam voel ik al een kriebel omhoog komen. Of ik er ook aan wilde denken dat er een eigen risico aan vast zit. Belachelijk, maar waar: een eigen risico van 50 euro.

Enkele bedrijven gebeld voor een offerte. Braaf meegestuurd naar de verzekering. Vier weken later een brief van de verzekering of ik het aankoopbewijs nog heb van de vloerbedekking, ook geen afschrift van een bank.
Nee ik heb alles in één prijs overgenomen van de vorige bewoonster en die is nu overleden. Maar ik denk ongeveer 9 jaar oud. Ineens begint de juffrouw over het te laten schoonmaken, daar zat ook een offerte van bij.

Ze zou wel even naar het schoonmaakbedrijf bellen. Het bedrijf dat mij eerst vertelde dat een offerte gratis was en mij nu 30 euro vraagt als ik het niet door hun laat reinigen. Dus zo gaat het met verzekeringen die altijd klagen dat er misbruik van hun gemaakt wordt. Nu heb ik het gevoel dat ik aan elke kant ben gesneden. Zowel door de thuiszorg met hun eigen bijdrage, als door de verzekering met hun schoonmaak. Want onder de 150 euro hoeft er niemand te komen kijken.

Dan weet ik nu genoeg, dat geintje van die emmer geeft mij een vieze bruine kring en daar blijf ik leleijk mee zitten. Wat is het allemaal goed geregeld. Het gaat niemand geld kosten alleen mij.
Bedankt!

Schrijver: E van Dam, 19 februari 2009


Geplaatst in de categorie: maatschappij

4.4 met 5 stemmen 166Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)