Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De auto

Afgelopen donderdag ging mijn trouwe vierwieler voor de keuring naar de garage. Omdat ik het jaar er voor nog al wat geld aan het oude autootje besteed had, had ik nu de stille hoop dat het dit jaar wel mee zou vallen.
Maar helaas werd ik door de garagehouder netjes gebeld om te horen wat er allemaal gebeuren moest om weer een jaar op de weg te mogen. Ik ben wel geschrokken van hetgeen er allemaal aan moest gebeuren. Ik heb dan ook gevraagd of ik er even over mocht nadenken.

De auto is wel van groot belang als je net als ik in Zeeuws-Vlaanderen woont. Of je wil of niet er is hier haast geen openbaar vervoer. Er rijdt hier niet eens een trein. Dat is best lastig: neem mijn vader die al een hoge leeftijd heeft. Op een gegeven moment zegt hij tegen mij: “Ik wil graag langskomen maar dan kom ik wel met het openbaar vervoer.”
Jammer pap dan moet U wel een nachtje blijven slapen, want vanuit Gouda duurt het vier uur voor dat je in Axel ben. Dus als men mij wil bezoeken moet je al verplicht in het bezit zijn van een auto.

Na lang wikken en wegen heb ik toch voor de reparatie gekozen omdat je nu eenmaal hier niet zonder auto kan. Wel met het besef dat dit het laatste jaar wordt van mijn trouwe vierwieler. Maar dat wil wel zeggen dat ik in het aankomende jaar op zoek moet naar een andere kleine auto.
Veel mensen denken misschien: wij moeten het ook zonder auto doen. Maar dan hoop ik voor deze mensen dat zij wel ergens anders wonen. Voor mij is dit weekend een autoloze Zondag, maar ik voel mij gelijk opgesloten.

Het is toch eigenlijk vreemd dat er een stukje Nederland is dat niet met de trein te bereiken is. Daarnaast als ik naar een ander deel van Nederland wil, ben ik verplicht om over België te gaan.
Als ik dat niet wil, moet ik door een tunnel van enkele kilometers en dat voor het bedrag van 5 euro. Ik geloof niet dat ik lieg als ik zeg dat dit stukje Nederland wel een beetje vergeten is.

Maandag kom dat oude bakje weer terug, ik zal mij meteen een stuk beter voelen.

Schrijver: E van Dam, 24 februari 2009


Geplaatst in de categorie: vrijheid

3.7 met 6 stemmen 400Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)