Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Een verwende Dame

Omdat ik nog nooit een poes in mijn bezit gehad heb is de poes die ik nu heb ook gelijk een studie-object. Niet dat ik nu van alles op haar uitprobeer, ik bewonder en observeer haar gedrag. Het eerste is ontstaan uit de vraag: hoe kwam jij daar toch midden op de weg terecht in de regen? Uiteindelijk heb ik nu ontdekt dat het helemaal geen buitenpoes is geweest!

Ze kan geen trappen lopen; de eerste keer dat ik haar mee naar buiten nam vloog ze een boom in waar ik haar heel braaf uit gehaald heb. Zo hongerig ze in het begin is geweest, zo moeilijk dat ze nu met eten is.
Het is gewoon een zeer verwende binnenpoes die braaf binnenkomt om dan hier op de bak haar behoefte te doen en dan weer vrolijk naar buiten gaat.

In de ochtend voer ik mijn vogeltjes eerst, poes moet dan even wachten. Niet dat het veel uitmaakt,want als poes-poes later op de loer ligt lachen alle vogels haar stiekem uit en gaan gewoon door met eten. Tot nu toe heeft ze alleen maar lucht gevangen. Dus echt voor haar eigen eten zorgen kan ze niet. Maar kletsen als de beste, hele verhalen. Dan zeg ik tegen haar: och het mooie weer komt er aan en ze heeft al vriend en vijand in de straat. Dus het wordt nog eens een echte buiten poes. Net als nu op dit moment, ik heb haar bak verschoond, ze gaat weer buiten, komt terug binnen en gaat weer netjes op de bak. Heel langzaam begin ik te denken dat zij een zeer verwend poesje is.

Dan zal ze nu aan nieuwe regels moeten wennen, ik ben ten slotte haar dienstmeisje niet. Wat mij opvalt is haar intelligentie. Dat een hond naar de televisie kijkt heb ik wel eens gezien. Maar een poes? Van de week keek ik een keer naar Animal-planet en op een gegeven moment zag ik de poes ook kijken. Er waren vogels op de t.v. dus ik dacht wat een slimme poes, zo leert ze mooi hoe je vogels moet vangen. Er komen andere beesten en poes blijf gefascineerd naar het beeld kijken. Nu heb ik gemerkt dat ze heel jaloers is op alles wat ik doe. Zelfs als ik door de telefoon duf zit te praten of mijn kachel oppor is mevr. bóós! Dito met televisie kijken.

Toen ik naar bed toe wilde gaan en ik de lichten uit wilde doen, raakte Poes in paniek: voor haar waren al deze dieren van de tv nog in huis en nu het licht uit ging vertrouwde ze het helemaal niet meer. Ze begon in de rondte te rennen. Normaal mag ik haar niet oppakken maar ik moest toch wat. Dus poes onder mijn arm en naar bed. Slaapt zij wel vaker aan het einde van mijn bed, nu wilde ze mee onder het dekbed, maar dat gaat mij net iets te ver.

Ben met de poes en alle lichten aan nog eens door het huis gegaan om te laten zien dat er niets was. Toen ging het gelukkig weer, maar wat een beest, als je nog over een beest kan praten. Gekke Poes-poes, hoe ben je toch bij mij terecht gekomen.
Of dat het zo moest zijn.

Schrijver: E van Dam, 6 maart 2009


Geplaatst in de categorie: dieren

3.6 met 12 stemmen 410Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Eva
Datum:
8 maart 2009
Het is en blijf een gekke poes. Maar ik zou haar niet meer willen missen. Ze kan ook zo lekker aanhankelijk zijn. Maar ze doet het goed in de buurt en heeft al heel wat vriendjes en vriendinnetjes en vindt het heerlijk om naar buiten te gaan. Wel blij dat ze gesteriliseerd is.
Naam:
Iris
Datum:
6 maart 2009
Wat een (h)eerlijk verhaal. En of ik het karakter van poezen ken, ze zijn allemaal verschillend zoals bij mensen. Ik had ooit 16 poezen tegelijk, allemaal vondelingen!
En... teveel is teveel, trop est trop!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)