Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

leegte

Een horizon vol met niets omdat het verleden de toekomst verzwolgen heeft. Dromen die op een verkeerde golflengte zitten zodat zij niet doorkomen. Jongeren die dromen van de tijd die komen gaat. Ouderen die dromen over vervlogen dagen. En de klok die maar doortikt.

Wat is het antwoord? Niets. Als schreef je het antwoord in het zand. Niemand zou het ooit zien omdat het weggespoeld zou worden door een vloed aan gebeurtenissen. En zo dansen wij allen een leven. Sommigen met plezier. Anderen omdat het moet. Maar die horizon blijft. Die horizon waar sommigen een toekomst in menen te zien. Anderen zien er hun ondergang in. Ik zie er totaal niets in. Omdat ik het simpelweg niet meer weet. En het me bovendien bitter weinig interesseert. Die horizon. Ik zie wel hoe het komen gaat. Ik kijk liever rond in het heden.

Waar dit alles over gaat? Als ik mee mocht raden zou mijn antwoord zijn: nergens over. Of zou het over leegte gaan? Wat zou betekenen dat dit dus toch ergens over zou gaan. Gek, hoe snel niets dus iets kan worden.
Intussen hoop ik het beste voor iedereen. Dat zou betekenen dat het voor mij ook goed ging daar ik in dat woordje iedereen inbegrepen ben.

Trouw is ook al zo een beladen woord. Wanneer is iemand trouw of ontrouw? Is kijken naar heerlijke blote meiden met cup zoveel al ontrouw? Of is het in diezelfde meid zitten pas ontrouw? Oeioei wat een vragen zeg. Ben ik blij dat ik trouw ben. Of ben ik dat dan toch niet. Vraagteken. Zoals gezegd weet ik het ook niet. Voelt soms eigenlijk wel goed aan die onwetendheid. En zo gaat het leven door. Een leven vol vragen. En wij maar zoeken naar het antwoord. Kijkende in de horizon hopen wij die antwoorden te vinden.

Schrijver: costa, 15 maart 2009


Geplaatst in de categorie: filosofie

2.4 met 8 stemmen 517Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)