Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De Ludolfs, vier broers op de autosloop

Op de zender Discovery is 's morgens een programma te zien over vier broers op een autosloop in Duitsland. Naar dit programma kijk ik vaak en met veel genoegen.
Ten eerste is het een leuk programma en begin van de dag en het is ook grappig. De vier broers zijn echte broers, eentje is de oudste en rookt en neemt de telefoon aan, de tweede kookt en kent alle onderdelen, nummer drie is een boef en de ruigste en de jongste is liever en speelser en poetst graag. Eerst zien we een shot van de keuken en worden er onderdelen gevraagd. Dan gaan ze een oude auto kopen en er mee racen op een grappige manier, zoals een Trabant tegen een Dafje, of zonder olie en water rondjes rijden totdat het autootje kapot is. Vele gesprekken en een lekkere maaltijd verder is het programma dan afgelopen en nu ik het zo vaak heb gezien is het reality soapprogramma dat met een camera wordt gefilmd voor mij gesneden koek maar ik blijf maar kijken, temeer omdat ik niets anders te doen heb en nu geen auto meer heb door ziekte en geldgebrek en ik wel iets met auto’s heb natuurlijk. Dit zijn ook de oudere auto’s zoals een Mercedes of Ford Capri en die vind ik veel mooier dan de nieuwste modellen. De vier broers weten alles van oude auto’s en het is hun hele leven nu ze al vijftig zijn en niet meer aan de vrouw komen.

Ik kan er niet meer van zeggen dat het zeer aangenaam is om naar te kijken en het verveelt ook niet. Zelf ben ik helemaal niet zo’n man maar toch trekt het, het is een vertrouwd beeld de auto’s kapot te zien gaan en wat daar de grap van is kan ik niet begrijpen maar het is niet erg, de auto is rijp voor de sloop. Peter is mijn favoriet met Manni, de kok en de jongste beiden dus. Dat de broers een beetje te dik zijn maakt niet uit, honderd en vijftig kilo word je na zoveel lekkers wel.

Vandaag werd de Daf bekeken en werd Nederland erg opgehemeld en alle clichés kwamen hierin naar voren en toch was het leuk hoe ze het brengen, zo gewoon eerlijk. Ja, een aanwinst in het enorme maar arme televisie-aanbod. Gelukkig is er nog steeds de rust van een leventje op de autosloop en daar geniet ik van. Die jongens hebben het goed denk ik dan en ze zijn er populair mee geworden gewoon door zichzelf te zijn en omdat ze echt van auto’s houden en er reuze handig mee zijn.

Als ik het heb gezien begint mijn dag echt, ver weg van de maatschappij waarin auto’s immer voor mijn raam langs scheuren op weg naar werk. Tevreden steek ik naar mijn Kever dinkey toy kijkend een sjekkie op en typ dit stukje en hoop dat u ook eens kijkt naar mijn favoriete tv-programma waarin de broers de auto’s naar de kroon steken als het gaat om de mate van interesse die je voor hen opbrengt.

Schrijver: foppe oostenbrug, 26 maart 2009


Geplaatst in de categorie: familie

3.2 met 14 stemmen 330Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Günter Schulz
Datum:
27 maart 2009
Email:
ag.schulztiscali.nl
Aandachtig en met een 'big smile' gelezen. Fijn dat de serie jou zo boeit, Foppe. Ik kijk er soms ook naar, als ik na het zappen op deze zender ben blijven hangen. Ben niet zo enthousiast als jij, maar ik moet toegeven, dat hun ongecompliceerde performance, in combinatie met hun sappige streektoonval, aan het geheel een bepaalde charme verleent. - Jij hebt altijd oog voor details en weet deze goed naar voren te halen. Blijven schrijven want je wordt gelezen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)