Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Momenten van geluk

Wat begon met kopjes water eindigde met het over elkaar heen gooien van emmers vol met water. De hilariteit van de hinderlaag: nat tot op het bot. De lach, de lol, het plezier! En dan de eindronde van dit waterige schouwspel: iedereen nat. Het maakte niet uit; het was warm en het zonnetje scheen hoog aan de hemel.
Met handdoekjes om de kleine kinderschoudertjes genoten glinsterende kinderoogjes daarna van het koekje en de limonade.

En dan die aardige Duitse meneer, die ook een echte clown bleek te zijn. Hij wist alles van diaboloën en wilde de kinderen wel wat kunstjes leren. Het ene na het andere kunstje liet hij hen zien. Hij moest wel weg om zelf nog vakantie te vieren, maar ze mochten wel toch doorgaan met zijn echte diabolo. “Leg hem maar terug bij de caravan.” zei hij vol vertrouwen. Hij had het goed gezien.

Ze willen al zo lang en zo graag bij het circus. Al jaren staan ze hele dagen op hun hoofd, draaien ze wel duizend radslagen en proberen ze te jongleren met wel twintig ballen. En nu weet deze clown, deze echte clown uit het circus, die op vakantie was op dezelfde camping, dit ook! Het is nu echt bekend dat ze bij het circus willen! Diabolo liet mijn kind niet meer los.

En zij! De driejarige dame liep moedig helemaal alleen naar de speeltuin, maakte daar stoer een nieuw vriendinnetje en nam haar glunderend mee naar onze tent, als een soort trofee, om er te spelen. “Mag ze bij ons logeren?” vroeg ze voortvarend, alsof het meisje al jarenlang bevriend is. “Nee, maar ze mag wel spelen.” Dat vond deze dominante dame dan toch ook wel goed. En spelen deden ze, na de goedkeuring van haar ouders. We hadden er geen kind aan.

De pannenkoeken, de barbecue, de zon, de zee, het strand, de kinderen, de vrienden en die aardige Duitse meneer; het kon allemaal niet op. Het is alsof we weken weg zijn geweest.

Ik heb ervan genoten.

Schrijver: Jan Hertog, 27 mei 2009


Geplaatst in de categorie: kinderen

4.8 met 8 stemmen 577Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)