Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Beste Peter

Het is 1 mei 2009, de day after. Iedereen vraagt zich af wie toch die idioot is die gisteren met een Suzuki Swift door de mensenmassa reed. De reclame geeft antwoord. “Even CarSpotten en je weet het! SMS het kenteken naar 2020 en je krijgt alle informatie op je mobiel.”

6 mei
Van Basten stapt na één seizoen op bij Ajax; hij kan het elftal niet beter maken. Balkenende is bijna zeven jaar premier van dit land. JP kan Nederland ook niet beter maken maar dat weerhoudt hem er niet van om te blijven zitten.

13 mei
Louis van Gaal gaat naar Bayern München. Ik houd me hart vast. Volgend jaar zal Truusje hem waarschuwen maar Louis laat zich niet stoppen: “Wir sind den Besten von Deutschland, wir sind den Besten von England, wir sind den Besten von Frankreich, wir sind den Besten der Welt.”

14 mei
De Toppers eindigen als zeventiende op het Songfestival te Moskou. Het nummer Shine leek verdacht veel op Shit. Dertig jaar geleden zouden de Toppers naar Siberië zijn gestuurd. Helaas heerst er nu een heel ander regime in Rusland.

19 mei
Jan Smit en Yolanthe Kabau van Kasbergen zijn uit elkaar. Jan zou gezoend hebben met KUS-zangeres Fleur en Yolanthe zou het gedaan hebben met Wesley Sneijder. Wouter Bos was verheugd dat Wesley Sneijder eindelijk weer eens had gescoord. Balkenende vond het vooral jammer. Jaap de Hoop Scheffer wilde al hulptroepen sturen en Neelie Smit Kroes sprak van oneerlijke concurrentie.

22 mei
De VS gaan nog eens ruim 90 miljard dollar vrijmaken voor de oorlogen in Irak en Afghanistan. Wat nou kredietcrisis. Verder heerst de Mexicaanse griep nog steeds. Overigens mag je opeens geen varkensgriep meer zeggen. Anders zou je een hele diersoort discrimineren. Bij een aantal Amerikaanse militairen is inmiddels ook de Mexicaanse griep geconstateerd. Dat lijkt me bacteriële oorlogsvoering. In de zaak Silvia Millecam eist het OM een beroepsverbod van twee jaar tegen Jomanda. Ik eis een beroepsverbod van twee jaar voor alle foute bankiers.

26 mei
Mark Rutte pleit voor volledige vrijheid van meningsuiting. Zoals er geen licht bestaat zonder duisternis, zoals er geen muziek bestaat zonder stilte, zo bestaat er geen volledige vrijheid zonder bepaalde grenzen. Voor de rest vind ik Mark Rutte een flapdrol.

27 mei
FC Barcelona wint de Champions League. Soms wint kunst van commercie. Soms wint creativiteit van beton. Soms wint hoop.

31 mei
Voor mijn verjaardag kreeg ik een boek met Peter Heerschop’s columns voor Radio 538. Geïnspireerd door het boek schreef ik deze column.

Schrijver: www.linksbuiten.com, 1 juni 2009


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.3 met 11 stemmen 1.035Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)