Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

momenten

Je hebt van die dagen, die momenten dat alles je tegenwerkt.
Althans zo lijkt het dan. Een lekke band of je ketting ligt eraf. Je pen is leeg bij precies die ene belangrijke toets. En het kan nog erger, jouw straat heeft de straatprijs gewonnen en jouw ouders hebben weer geen lot. Iedereen heeft zo zijn minder leuke momenten. Ik zal je wat over mijn moment vertellen.

Na de zomervakantie zou ik naar een andere school gaan. Ik had er wel zin in en ik dacht dat het me wel zou lukken opnieuw. Want ik hou wel van nieuwe uitdagingen, nieuwe avonturen, nieuwe ervaringen opdoen.
Maar toen het moment aanbrak was ik supernerveus, wat als er iets mis zou gaan of het een toch mislukt avontuur bleek te zijn? Ik stond opeens met mijn mond vol tanden in plaats van mijn stoere praatjes dat het wel los zou lopen.

Het leek een mooie dag te worden, de voorspellingen waren goed.
Dus ik besloot op de fiets te gaan, het is dan wel vijfenveertig minuten fietsen maar dan doe ik weer eens wat aan mijn conditie!
Want na 6 weken vakantie luieren, zonnen en niks doen was mijn conditie aardig gezakt.

Helaas ondanks de mooie dag had ik al gelijk tegenwind, dat gaat lekker op mijn eerste dag maar dat kan gebeuren. Toen kwam ik er nog achter dat ik een lekke band had gekregen. Puff. Nu moest ik lopen. Ik dacht nu heb ik het ergste wel gehad maar helemaal bezweet met een knalrood hoofd aangekomen zat ik ook niet bij de enige 2 vriendinnen die ik al kenden!
Er waren precies 3 klassen en we waren precies over alle 3 de klassen verdeeld. Ik besloot er meteen wat aan te doen, door naar de coördinator van de 3e klas te gaan. Toen ik ging wachten op de gang met mijn 2 andere vriendinnen, duurde het erg lang. Het leek wel eindeloos te duren dus ik zat al te zeuren en negatief te praten over mijn nieuwe coördinator.

Ik had helaas niet door, dat hij op een gegeven moment achter mij stond en al die dingen had gehoord. Dat is echt typisch mij als ik wat zeg over iets of iemand hoort degene het altijd omdat ik zo suf ben om niet in de gaten te hebben dat de desbetreffende persoon vlak naast me staat of loopt en ik een vrij hard stemgeluid heb.

Hij kon helaas nog niks beloven, dus ik moest maar in mijn eentje beginnen.
Ach, zo had ik het me wel al even voorgesteld dus het moest maar.
Achteraf bleek het een heel leuke klas te zijn, iedereen was aardig en ik had al gelijk ontzettende lol op mijn eerste dag!
Na 2 dagen kon het toch geregeld worden dat ik bij een vriendin in de klas kwam
Tot mijn verbazing bleek die klas in mijn ogen veel minder leuk te zijn.
Wat had ik nou gedaan? Maar ik kon niet meer terug.

Soms moet je keuzes maken of is er een keuze gemaakt waar je niet blij mee ben.
Ik heb nu eigenlijk geleerd dat ik niet gelijk ontevreden moet zijn maar het ook is moet proberen. En ik had dan achteraf de verkeerde keuze gemaakt.
Maar ondanks dat je denkt dat je verkeerde keuze heb gemaakt kun je er ook wat leuks van maken. Als jij leuk bent tegen anderen zijn ze dat ook voor jou.
Dit was dan mijn minder leuke moment, maar van alles wat je in leven doet of wat er op je pad komt kun je leren. Alles is een levensles.

Dus heb jij een minder leuk moment denk dan wat je er voor terug hebt gekregen en wat je ervan hebt geleerd! Er is altijd wel iets goeds uit te halen. Maar soms wil je dat gewoon even niet zien, denk er dus over na. Door toch alle nieuwe ervaringen en avonturen die je ervan krijgt of door de leuke momenten vergeet je die momenten wel weer. Want de mooie momenten zijn kostbaar en daar moet je van genieten! En al heeft jouw straat de straatprijs gewonnen, dan denk je maar aan het leuke moment dat jij toch al gelukkig bent met de dingen die je hebt. En dat jij een ander ook is wat gunt. Want de eerste boodschap die ik heb geleerd in de kleuterklas toen het allemaal net begon is eerlijk zullen we alles delen.
En zo is het maar net!

Schrijver: Hilde Plokker, 7 september 2009


Geplaatst in de categorie: algemeen

3.4 met 17 stemmen 763Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)