Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Mijn eerste transistorradio

Ik heb er een maand voor gewerkt, bollen pellen in de buurt van Lisse. Veertien was ik, voor elke mand correct gepelde bollen kreeg ik een gulden, op goede dagen kreeg ik er vijf gevuld. Om vijf uur op, om zes uur op het werk, in de pauze even naar buiten, een boterham met tevredenheid naar binnen gewerkt.

En dan krijg je loon naar werken, een bruin zakje met inhoud, letterlijk, want daar deed ik het voor. Stuut & Bruin, "doe mij die maar", een mooie witte met van die dikke batterijen. Radio Luxemburg, het geluid valt soms weg maar mijn rode oor pikt alles op, de eerste keer Dave Clark Five met Bits and Pieces, godnomdeju, ik ben direct de pijn in mijn vingers vergeten.

Schrijver: Fred, 18 september 2009


Geplaatst in de categorie: werk

3.4 met 13 stemmen 526Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Elvira Taelman
Datum:
18 september 2009
Email:
etaelmanzeelandnet.nl
Wat een leuk en herkenbaar verhaal. Ik ging vroeger aardappelen rapen en daar kocht ik schoolspulletjes van. Later spaarde ik van een bijbaantje mijn eerste pick-up van het merk Philips waarvan de deksel de luidspreker was. Ik spreek nu over ongeveer 1965. Als je dat met nu vergelijkt, was het geluid niet denderend. Maar dat je zoiets kon kopen van je zuurverdiende centjes was heel bijzonder en maakte je ontzettend blij. Neem daarbij de goede muziek van de jaren zestig en je dag kon niet meer kapot. Ik denk er met veel plezier aan terug, vooral toen ik jouw verhaal las.
Bedankt, ik heb genoten.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)