Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Foppe de MuziekVriend

Muziek maakt een groot deel uit van mijn leven omdat ik altijd thuis ben en muziek aan heb staan en er erg van houd en het mij gelukkiger maakt omdat het mooi is en bij mijn stemming van het moment past.

Sinds ik op mijn derde de sprookjeselpee hoorde en meneer De Uil op tv zag moet ik altijd dezelfde dingen horen, over and over again. Het is als een krachtig medicijn om mijn hersens in de goede richting te duwen en geen nare gedachten te krijgen. Begon het met de liedjes van Abba die zo goed in het gehoor liggen en positief zijn, al snel kwam de liefde voor de gitaar in mij naar boven zodat ik er zelf ook eentje moest hebben al kan ik er niet op spelen.

Het was al gauw Neill Young die mijn hart stal met zijn gevoelige aparte stem en unieke gitaarspel dat zo langzaam is. Heart of Gold is in mijn geheugen het ultieme liedje van hem en van alle muziek die ik ken.
Ik heb driehonderd elpees, twee honderd cd’s en vierhonderd cassettebandjes die ik echter niet meer draai. Op de computer vind ik muziek maar niks, het liefst draai ik de elpee op mijn zeer goede stereo-installatie met grote boxen.

De radio is ook een goed medium voor muziek want dat kan op de achtergrond en je hoort somseen nieuwe plaat en de goede oudjes al is het niet altijd mijn smaak.
Omrop Fryslân en Radio 2 zijnmeer mijn muziek want ik ben al veertig en de seventies waren gewoon het beste op muziekgebied. In de jaren tachtig hield ik van U2 en the Police.
Tegenwoordig vind ik Friese muziek ook heel mooi, die is er erg op vooruit gegaan en is nog traditioneel. Rockmuziek van the Stones op vrijdagavond blijft ook lekker klinken door het samenspel van de twee gitaristen die op levende mummies lijken.

De laatste tijd ben ik ook bezig met spirituele muziek en dat is een verrijking van mijn geest. Heerlijk zweef ik op klanken van reiki en indianenmuziek, harpen en sfeerklanken mijn dak uit en land weer op de aarde, dat is echt heel ontspannend voor mijn drukke gedachten en relativeringsvermogen. De stem van Leonard Cohen met Suzanne is als balsem voor mijn ziel.

Maar als ik het toch over geluiden heb mag ik ook graag naar de stilte horen met in de verte een vogel en een trekker en de wind en de zee hoor ik ook graag net als de stem van mijn moeder. Het lijkt me dan ook heel erg om op latere leeftijd minder goed te kunnen horen want dan kun je geen speld meer horen vallen en stap je er op met je voetje…..

Muziek, ik sta er mee op en ga er mee naar bed, ik kan niet zonder, ik heb een hekel aan stiltes maar soms moet het even want anders wordt het teveel en hoor je het niet meer goed. Muziek is goed voor een mens en zeker voor mij, de schrijvende voormalige schizo die niet zonder kan en daarom dit stukje even schreef.


Zie ook: http://www.youtube.com/watch?v=3kIP8Oj4MqU

Schrijver: foppe oostenbrug, 18 november 2009


Geplaatst in de categorie: muziek

4.2 met 4 stemmen 309Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)