Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Foppe bij de Straatmuzikant

Zondag was druk, maandag was druk, dinsdag was nog veel drukker, en nu is het woensdag, ik loop door het centrum en daar staat dat alternatieve paar weer met de gitaar en de tamboerijn.
Ze zingen:

Dan is er dit
Dan is er dat
Altijd maar druk
Er is altijd wat

Heel leuk!
Kinderen doen mee en ik Foppe pak ook ineens in een opwelling een tamboerijntje en zing mee met een pafke in de hand en de mevrouw neemt het op met de videocamera en wil ons op youtube zetten ha ha wat een mop!
Ik ben heel gelukkig door deze flowerpoweractie en loop glimlachend door naar de ijsbaan en hoor ook nog het lied “hup daar is Willem met de waterpomptang” van de Fabeltjeskrant.
Zo nu ben ik helemaal in een vrolijke bui na alle stress en zet thuis de Stones op en zet de nieuwe schoenen die klemmen op mijn likdoorn aan de kant en steek tevreden een pafke op en typ dit stukje van een moment van geluk in het drukke bestaan van de Fop die gelukkig wordt van leuke muziek.

FILMPJE OP YOUTUBE

Bij het ochtendontbijt heb ik het nog even over mijn belevenis met de muzikanten en een huisgenoot helpt me het filmpje op youtube straatmuziekant wanda te vinden. Het is een leuk filmpje met leuke kinderen en het leuke liedje. Zelf sta ik er met mijn nieuwe blauwe jas op met een sigaretje in de hand en de tamboerijn. Het ziet er vrolijk uit en ik moet weer lachen en mijn humeur is weer goed hoewel het met bakken uit de hemel regent en het donker is.
De zanger heet Jeroen Boerstra; hij heeft een eigen website met gedichten op hyves staan. Het zijn levenskunstenaars die leven van de wind en gedichten. Zo doe ik als schizofreen die niemand kent toch mee met de muziek en dat is wat mijn leven gelukkig maakt.

Ik sta ook al in foolcolor, een tijdschrift van Lentis Groningen, op de website van nederlands.nl, heb een interview aan het Dagblad van het Noorden gegeven, kwam op tv met een quiz en maakte boekjes die ik verkocht, kwam op de radio met verzoekplaten, enzovoort.
Ik heb voor marketing van boeken en bibliotheken gestudeerd aan de universiteit van Tilburg maar in het echt iets kleinschaligs doen vind ik heel leuk, een baan is veel te veel voor mij zo bleek, maar zo ben ik ook gelukkig en gezonder en laat dat geld dan maar zitten.

Groeten uit Drachten van uw Fop

Schrijver: foppe oostenbrug, 10 december 2009


Geplaatst in de categorie: muziek

4.3 met 3 stemmen 212Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)