Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Optimistisch

Ondanks de media-aandacht voor veelal negatieve nieuwsfeiten en sombere, slepende kwesties, heb ik nog steeds de moed om positief te blijven.
Mijn hele leven heb ik het nieuws gevolgd via kranten, radio en televisie. Het was meestal kommer en kwel, oorlog hier en oorlog daar, armoede en natuurrampen, schandalen en terroristische explosies. Beroerde excessen en stupide uitbarstingen. Crisis op crisis, ramp op ramp, onheil op onheil.

Voor de notoire zwartkijkers een ideaal leefklimaat, maar voor mij een kantjeboordbestaan, daar ik als hoogst sensibel wezen deze stroom van vernietigingsdrang en grauwheid nauwelijks kon verwerken. Van nature hield ik van de pure schoonheid, zocht ik naar de pure schoonheid, was ik een schoonheidsidealist op aarde. De aarde, die immers niet louter schoonheid is, maar vooral ook het wrange tegendeel, waar ik zo'n enorme moeite mee had. Het was niet enkel Weltschmerz, maar veeleer zielslijden. Een agressief ronkende brommer kan mij al doen huilen, tot diepe wanhoop brengen, bevooroordelende mensen verfoei ik om hun kortzichtige, veroordelende, zwaar kritische gedrag. Autogescheur snijdt door mijn ziel. Ik haat vooral de vele negatieve stemmen, die vandaag de dag brutaal de boventoon voeren. Of haat, ik heb er een hekel aan, vind het zo onwijs en sfeer verpestend. Het zwart-wit-denken is weer in opkomst, armoede troef, na zoveel rijke tijden van diepzinnige wijsheden, sommige mensen leren nooit wat goed fatsoen is of werkelijke liefde voor de medemens of zichzelf.
Dat stemt misschien tot wanhoop, maar ik ben niet hun, ik ben niet de dwalende massageest, ik ben mijzelf en ik heb mijn eigen waarheden, waar ik aan vasthoud, die van de Christusliefde en de humane nederigheid en het instinctieve respect voor de ander, in welke situatie de ander ook zit; het is niet aan de mens om de andere mens te beoordelen, enkel God ziet het menselijk hart, indien een mens niet in staat is liefde te geven of liefde te ervaren, dan is er iets fundamenteel mis met die mens; gaat die mens dan over tot een of andere vorm van negativisme, dan is die mens een tegenpool van mij, ik zeg, geen vijand, nadrukkelijk niet, want de deuren tot inkeer en positivisme staan wagenwijd open, ik bied hen mijn open armen aan, een stevige en warme hug, kom alsjeblieft naar binnen, dwalenden, verblinden, verbitterden, deel met ons in de Liefde!
Onze Schepper is immers een Liefdesgod! Iedere vorm van haat is menselijke dwaling. Weet je, ik zal altijd en eeuwig optimistisch blijven, omdat ik Jezus Christus in mijn hart, mijn geest en mijn ziel geheel en al heb toegelaten!
Niets op aarde is sterker dan Christus Jezus, de Christusgeest, God de Moeder/Vader, onze Oerbron.
Up inplaats van down, doe je mee?

Schrijver: Joanan Rutgers, 26 augustus 2010


Geplaatst in de categorie: liefde

5.0 met 1 stemmen 486Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Meta
Datum:
26 augustus 2010
Nee, bedankt. Werken aan je eigen kruisiging is vanuit de Bijbel niet aan te bevelen. Je zou eens wat minder op het vergrotingseffect van de media moeten letten en wat meer op wetenschappelijke boeken.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)