Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Engelen bestaan!

Jaren geleden was er een lied van Ron Brandsteder dat heette 'Want engelen bestaan niet!', dat vond ik een stuitend lied, stompzinnig en onwetend. In mijn visie en belezenheid weet ik dat er vele soorten engelen bestaan, niet alleen beschermengelen en aartsengelen, maar nog veel meer engelen en er zijn meer engelen dan mensen, dus dat is ook al een hele openbaring. De bekendste engel is de engel Michaël, dan heb je nog Gabriël, Uriël enzovoort, die namen zullen wel verzonnen zijn, maar dat er een zekere hiërarchie binnen de engelenwereld bestaat, dat geloof ik wel, immers, binnen de menselijke zielswerelden is dat evenzo het geval. De één is nu eenmaal verder in zijn of haar karmische ontwikkeling, dan de ander. Dat geeft niets, daar hoeven we elkaar niet op aan te kijken, daar moeten we elkaar veeleer in steunen en liefhebben. Overigens is het een prachtig feit dat de mensen wereldwijd in engelen geloven, welke cultuur of religie ze ook aanhangen, engelen verbinden ons in het bijzonder met elkaar, daarom hou ik ook zoveel van de engelen, die grote, onzichtbare, lichtgevende wezens met grote, beschermende vleugels. En die bescherming hebben wij volop nodig, dat hoef ik geen mens hier op deze ontwrichte, chaotische, onevenwichtige, ontspoorde, egoïstische wereld uit te leggen. Waar de liefde niet is, is God niet. Waar de welvaart de liefde ondermijnd is God ook niet. Waar hatende harten luidruchtig de wereld vergallen, is liefde zeker niet. Waar zwart-wit-denkers andere mensen minachten, keert God hen de rug toe. Waar mannen gevangen in hun misleidende superego's oerlieve vrouwen onderdrukken, molesteren, kortwieken, spuugt God op hen! Ieder mens is evenveel waard in de ogen van de Schepper, wie dat niet erkend, is een vijand van de Schepper en van zichzelf. Vermorzelt in wezen zichzelf. Dat zou ik prima kunnen vinden, maar ik schenk zelfs hen genade, de weg tot inkeer en verbetering. Vergeet niet dat Jezus zelfs aan het kruis een moordenaar vergiffenis schonk,
hem Zijn Verlichting beloofde. Ik mag dan enerzijds een losgeslagen en grenzeloze dichter zijn, maar anderzijds ben ik er stevig van overtuigd dat engelen ons leven volgen en bepalen, dienen en herstellen, redden en verlichten.

Ik heb persoonlijk nogal wat hachelijke situaties beleefd, waarin ik niet altijd zeker kon zijn of ik er zonder kleerscheuren uit zou komen, om het licht te zeggen, maar ik ben er stellig van overtuigd dat er hogere wezens zijn geweest die mij gered hebben, die mij boven de ellende hebben uitgetild naar draagbare sferen. Ik vind over het algemeen ook dat de mensen te zeer van hun eigen kracht uitgaan, nog versterkt door de huidige cultuur van zelfverrijking en zelfverzorging op allerlei niveaus. Gezondheidspillen en energiepillen rijzen de pan uit, fitnessvariaties te over, sporten alom, culinaire hoogstandjes overal en verdovingsmiddelen om de stress wat te dempen. Een perpetuum mobile van absurde beschaving, die door decadentie ooit op zijn bek wordt geslagen, teruggedrongen, in museumkasten gestopt, hoofdschuddend afgekeurd. Onze overbeschaafdheid zal eens ineenstorten, omdat we vergeten zijn dat menselijke nederigheid meer in pure overeenstemming is met onze Maker, de Eerste Mens!

Liefde is zoals altijd het kernwoord, de kernsleutel tot de wereldwijde bevrijding van de menselijke zielen, die geïncarneerd zijn. Liefde is totale vrijheid. Liefde kwetst niemands gevoel, zoals Paulus terecht zei. 'Heb de ander lief zoals uzelf', zei Jezus heel wijs en het kan niet genoeg herhaald worden. Engelen zijn bij uitstek de boodschappers van de liefde, de Liefde! Ik denk dat wij mensen niet voldoende beseffen hoeveel wij te danken hebben aan die liefdevolle wezens, die hoger begaafd zijn dan wij, die in meer contact staan tot de Oerschepper dan wij. Zij omhullen ons als de meest dierbare vrienden en zij beschermen ons met heel hun zijn en kunnen, als trouwe ridders staan zij rondom ons opgesteld, bereid hun leven voor ons te geven als dat nodig is, besef dat eens, dat gebeurt allemaal op zo'n hoog geestelijk niveau! Ik voor mij ben mijn toevertrouwde engelen eeuwig zielsdiep dankbaar voor wat zij voor mij hebben gedaan, gezien mijn stormachtige levensloop heb ik hen volop nodig gehad en hebben zij mij dan ook meer dan volop hun ondersteuning geboden. En dan nog, ik zal nooit geheel beseffen hoe nodig zij waren, ooit na mijn aardse bestaan, dan wil ik hen ook super graag hartstochtelijk en diep intens omarmen! Omdat ik hen veel hoger acht dan mijzelf en omdat zij dat ook zijn en omdat ik vind dat wij mensen hun daarom moeten eren! Zij zijn de Grote Schakels tussen de mensen en God! Erken dat!

Schrijver: Joanan Rutgers, 1 sep. 2010


Geplaatst in de categorie: religie

5,0 met 1 stemmen 433Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Fabiola
Datum:
2 sep. 2010
Hendrik, welke engelen hebben de slachtoffers beschermd in Auschwitz, Srebrenica, Dafur? Welke engelen hebben mensen een vliegtuigcrash, een watersnood of een verkeersongeval laten overleven?
Of zijn de slachtoffers allemaal linea-recta in de hemelse hoofdstad Jeruzalem opgenomen en hier alleen de ongelovigen achtergebleven?
Naam:
Hendrik Klaassens
Datum:
2 sep. 2010
Ik bewonder je moed omdat je dit artikel geschreven hebt. Weinig mensen durven ervoor uit te komen dat engelen bestaan. Heel veel mensen hebben ooit een engelervaring gehad, maar zijn bang om uitgelachen te worden als ze dat vertellen. We worden vanuit de geestelijke wereld door hen beschermd. Dat vind ik een heel troostrijke gedachte.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)