Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Wegen naar nergens

Ik begrijp het wel, er komen nog steeds meer auto's bij, steeds meer jongeren willen ook een rijbewijs en een auto onder de billen, de auto-industrie boert nog uitstekend, ondanks de wereldwijde crisis. Op je achttiende voor je rijbewijs gaan, het is een traditioneel cliché, maar het werkt nog steeds aanstekelijk. Zelf heb ik rijbewijs noch automobiel, kan het niet betalen en zou het niet willen, ook al kon ik het betalen. De klimaatsverschuivingen komen grotendeels door de uitlaatgassen van die schijnheilige koeien en natuurlijk de industrieën. De electrische auto is de verre toekomst, die wat mij betreft zo snel mogelijk naar de consument wordt toegetrokken. Maar zolang die blikken beesten olie te slurpen krijgen, zullen ze niet van wijken weten, integendeel, ze rukken nog steeds op.

Met als gevolg dat er nog steeds natuurgebieden worden opgekocht en met asfalt bekliederd. Dwars door de steeds schaarser wordende biotopen van wilde dieren. Door de uit zijn voegen barstende auto-aantallen, ontstaan er file's en willen ze meer wegen. Om die bumperklevers tegemoet te komen, krijgen ze die ook, want anders slibben de wegen meer en meer dicht en dichtslibbing heeft fatale gevolgen voor de stress-economie. De term 'Onthaasting' heeft maar weinig uitgehaald, als ik zo om me heen kijk. En dan heb ik het nog niet eens over de lawaaivervuiling, tuteren om het minst geringste, keiharde bonk-'muziek' en keihard optrekken ect. De scooters zijn wel het ergste, zwaarvervuilend staan ze arrogant naast je met hun glimmende Italiaan, vaak nog paffend ook, meestal rijden ze standaard door rood en laveren en passant ook nog eens rakelings langs optrekkende auto's. Waanzinnige hectiek!

Ik ken een volkstuinencomplex, waar ze van plan zijn een snelweg overheen te bouwen en wat nog doorgaat ook. Oude tuinders, die daar dag in dag uit vol liefde hun groenten en planten en vruchten verzorgen, worden gedwongen om te vertrekken, want de dominante autoterreur weet van geen stoppen. En maakt het op de lange duur iets uit, al die extra wegenbouw, je zult zien dat het allemaal water naar de zee dragen is, de touwtjes wanhopig aan elkaar knopen, terwijl de olie-industrie binnen enkele jaren instort en tot een letterlijk oliezwart verleden behoort! Na het electrische tijdperk kunnen we dan eindelijk de paarden weer van stal halen en de mooie, sierlijke boerenwagens, o, daar verheug ik me zo op! Lekker gedwongen terug in de tijd, toen stress een onbekend woord was. Mensen zijn geen machines en wie met pek omgaat... Aan de andere kant zijn die verharde wegen wel ideaal om met onze BMW-koetsen, Volvo-koetsen, Porche-koetsen ect. overheen te rijden. Ik krijg al aangename rillingen als ik aan het getrappel van de vele paardehoeven denk. Een oud beroep als paardepoepruimer kan dan ook weer in ere worden hersteld.
Omdat dit landje nogal dichtbevolkt is, zullen er hoogstwaarschijnlijk wel weer file's komen, maar er is een groot verschil, het zal allemaal veel gezelliger en met meer contact met de natuurlijke omgevingen zijn. Beter voor de mensen zelf en hun milieu. Al Gore lult echt niet uit zijn nek, jullie waren ze alweer vergeten hé, maar ze zijn er nog steeds hoor, al die ijsberen, die meer en meer geen kant op kunnen en van zwemmende uitputting uitsterven!
Plus nog eens al die duizenden diersoorten die ook door de menselijke plundertechnieken van aardse energiebronnen en diverse vervuilingstragedies daadwerkelijk uitsterven. Heeft God ons niet gevraagd (in Genesis) om als hoogste leefsoort op deze aardkloot voor de dieren te zorgen, over hen te waken en hen geen schade toe te brengen? Ja, maar daar draaien we om heen, verstikt in onze eigen leugens, vastgelopen in onze overlevingssystemen vol overdaad en schandalige praktijken, gevangen in bijna niet meer te hanteren drijfveren, verpest door hebzucht en decadente kortzichtigheid. We kunnen onszelf wijsmaken dat onze cultuur opwaarts gaat, maar er zijn in de menselijke geschiedenis primitievere beschavingen, die veel beter met de aarde omgingen. Eenvoudiger, maar liefdevoller. Zonder technische snufjes, maar beter in het contact onderhouden. En dan spreek ik nog niet eens over de Atlantis-beschaving, de Egyptische cultuur, de Inca's en de Maya's, de Tibetanen.

Of kleiner gedacht, die man op het volkstuinencomplex, die zoveel tijd en aandacht aan zijn wijngaard heeft besteed, zijn levensdroom verscheurd ziet worden door een zinloze asfaltweg, die dwars over zijn prachtige druiventuin zal gaan. Waarom hebben de brutalen de halve wereld en waarom mogen ze ook nog eens de hele wereld naar de ondergang helpen?
Al die grootschaligheid vol grootheidswaanzin zal een keer tegen de lamp lopen, want alle hoogmoed komt voor de val en die naderende val komt spoediger dan die sullen denken.

Schrijver: Joanan Rutgers, 6 september 2010


Geplaatst in de categorie: wereld

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 161Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Fabiola
Datum:
8 september 2010
Visionairen hebben altijd het nakijken, maar daar leven ze dan ook al schrijvend van, - de brutalen onder hen uiteraard niet meegerekend.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)