Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

DAT STUK VRETEN DAT OLIVER HEET

Laten we het even over Jamie Oliver hebben. Die frisse jonge kok van de televisie.
Jamie!
Klinkt bijna vriendelijk. Als een soort uitnodiging om toch vooral al zijn kookboeken te kopen.
Toevallig zit ik naar zijn laatste boek te kijken Jamie's Amerika. Daar ook al dus.

Op de voorkaft staat Jamie erbij als een vriendelijke hulpkok van de plaatselijke korfbalkantine .Zeer misleidend want een nóg schreeuwerig stuk vleesgeworden valsheid ben ik niet tegengekomen.
Persoonljk zie ik hem liever op de kaft met zijn tanden in het bloederige hoofd van een aankomend-hulpkok en met zes hakmessen tegelijk instekend op de rest van het personeel. Dan kom je dichter bij de realiteit en dan weten de mensen tenminste wat ze kopen.

Wat is die Jamie voor een man. Een ongelikt stuk vreten, ja. Maar hij heeft er succes mee. Mensen willen nu eenmaal voor rotte vis uitgescholden worden.Is iets van deze tijd.
Het is een man die zijn altijd ingehouden woede nu eindelijk eens publiekelijk om zich heen mag smijten. Een man die geen tegenspraak duldt. Alleen zoals Jamie kookt, hoor je te koken. Punt!
Dat steeds maar weer aantonen dat je rauwe zemelen maar op één manier op je bord hoort te krijgen; namelijk zoals Jamie er dat al op zijn negende, bij zijn aan een vitaminegebrek lijdende handwerkjuf, inramde wat tot gevolg had dat de handwerkjuf een acute soa opliep maar dat terzijde.
Ik bedoel, de man wist al alles over koken toen hij nog maar net, op onbegrijpelijke wijze, een plaats in een baarmoeder wist te bemachtigen.

Als Jamie Oliver zelf ergens in een restaurant gaat eten weet je de afloop al.
Na het eten loopt hij nog even ontspannen de keuken in om de kok duidelijk te maken dat hij niet gediend is van eigen initiatief! De tomatensoep hoort gedroogde kamelenkeutels te bevatten en deze miste Jamie in de opgediende soep.
De kok buigt en Jamie slaat hem nog even bemoedigend met een steelpan zijn hersens in.
Het voltallig personeel staat uiteraard goedkeurdend te knikken en mogen allemaal nog even vrijwillig over de knie bij oom Oliver.
Als Jamie het pand verlaat en de gracht oploopt wordt hij door datzelfde personeel inclusief de bloedende kok achter zijn rug om alle ernstige ziektes toegewenst.

En zo hoort het ook!
Daar moeten wij begrip voor hebben. Wat moet je anders met je frustraties..


Zie ook: http://www.pacopainter.nl

Schrijver: paco, 7 september 2010


Geplaatst in de categorie: voedsel

4.7 met 3 stemmen 373Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)