Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Vertrouwde kapster

Jarenlang liet ik mijn haar knippen door dezelfde kapster, omdat ze niet alleen goed werk leverde, maar ik deed het vooral voor de extra's, waar ik nu graag iets over wil verklappen, mijn hart wil luchten.
Dat de prijs van het knippen was opgelopen tot bijna twintig euro, vond ik niet teveel gezien die extra's, die ik zal proberen weer te geven: ik bedoelde niet het extra kopje koffie of het koekje ernaast, ook niet de vriendelijke glimlach, die maar aanhield, als een getalenteerde actrice. Ik bedoelde ook niet de inrichting vol foto's van mooie mensen met nog mooiere kapsels of de vitrine vol diploma's en exclusieve smeerseltjes. Ook bedoelde ik niet de keuze van achtergrondmuziek of de hoeveelheid onzinlectuur, waarvan je geacht werd hongerig in te duiken om andere klanten niet onbehouwen aan te staren/gapen.
Trouwens, ik keek toch liever naar de rondingen van de kapsters, dan naar de haardrachten van mensen, waar ik mijn schouders over ophaalde, want het leek erop alsof ze gisteren nog langs geweest waren, zouden ze mijn geheime extra's kennen?

Heerlijk, ik mocht weer plaatsnemen op de zachte stoel bij mijn vertrouwde kapster. 'Hetzelfde recept!', zei ik meestal en zij lachte dan veelbetekenend vriendelijk, grenzend aan pure verleiding! Hup! daar zwaaide de plastic cape weer om mij heen en ze strikte het vast alsof ik nu van haar was, onder haar invloed/macht. De haartovenares begon wat wiegend en uitproberend langs mijn lichaam te bewegen, ze knipte, boog iets dichterbij, ik kon in haar ogen kijken, die dichterbij kwamen dan menige vrouw ooit is geweest, ze betoverde mij, ik voelde het tintelen, ik werd aangenaam high, kon geen woord meer spreken, zei 'hm' en 'ach', als een baby die borstvoeding krijgt, zo blij en verzadigd raakte ik, ik voelde haar borsten altijd even in mijn rug geduwd worden of tegen mijn schouders, in mijn gedachten kroop ik onder haar korte rok, voelde mezelf rood worden, betrapt, maar ze bleef aardig doen en ik bleef zwelgen in een zalige erotische droomtoestand, in die vrouwelijke aandacht, die je bij peperdure topprostitués niet vindt.
Aan het einde van de knipperij, blazerij en smeerselarij met de toppen van haar bedreven vingers toonde ze mij met de ronde spiegel het resultaat en ik zei dan steevast 'Superbe, bellisimo, ware kunst!'.
Ik doelde dan natuurlijk vooral op de extra service! Die onbetaalbare, geheime liefdeskunsten, die mij vele slapeloze nachten bezorgden. Het schijnt dat kapsters en lichtzinnige erotiek hand in hand gaan, volgens de boeken, nou, ook volgens mij.

Toen ik laatst weer eens geknipt wenste te worden door mijn favourite kapster, bleek dat ze er niet meer werkte, ik liet me nog één keer knippen door een ander, maar met grote weemoed en zelfs verdriet, ik zal er nooit meer naartoe gaan en ik ben bang dat ik nooit meer zo'n bijzondere kapster zal vinden, de ene kapster is de andere kapster niet, dat kan ik volop beamen.
Ons treffen was uniek, besef ik nu, want werknemers en klanten rouleren nu eenmaal.

Schrijver: Joanan Rutgers, 8 september 2010


Geplaatst in de categorie: bedankt

4.7 met 3 stemmen 386Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)