Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Klatergoud

Die koets is niet echt van goud, welnee. Verduurzaamd grenen wellicht met een laagje fineer en daarna in de gewenste kleur gespoten. Voor het zoveelste jaar achtereen vervoert dit vehikel een regentesk vrouwmens met een kattenmand op haar hoofd, iets ander past niet over dat betonnen kapsel.

In de Heulstraat, oh ironie, werpt iemand als eerste een theelichthouder, klaarblijkelijk zonder zonde. Naar mijn idee een zinloos gebaar, gooi er dan een voordeelverpakking theelichten van de C1000 achteraan. En een wegwerpgebaaraansteker, opdat het hooghartige wijfje eindelijk het licht ziet. Die aansteker is volgend jaar toch niet meer nodig, gas- en tabaksprijzen zullen drastisch stijgen in het kader van bezuinigingen.

Bezuinigen betekent in dit land steeds minder krijgen waar men recht op dacht te hebben en steeds meer betalen voor de leuke dingen des levens. En die omhooggevallen familie gedraagt zich als konijnen, tegen de klippen op verzekert men zich van een verzorgde oude dag. Met dit verschil dat, in tegenstelling tot wat gemeengoed was in vroegere Afrikaanse kringen, alle kinderen gewoon blijven leven.

Gulden maagdenvliesherstel, wat mij betreft dekt de verzekering zulks. Indien nodig doe ik die ingreep zelf, weet mevrouw Kattenmand ook eens hoe het voelt om genaaid te worden.

Schrijver: Fred, 21 september 2010


Geplaatst in de categorie: koningshuis

3.4 met 10 stemmen 450Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
30 september 2010
Email:
joke190411telfort.nl
Ik heb nog een 'stop'naald
wil je die lenen?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)