Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

JIMMY DE SCHILDERENDE AAP

hoi, ik ben sjimmie de chimpansee en ik schilder tegenwoordig. Eerst werd ik als circusaap gebruikt en zodoende leerde ik de mensen kennen en hen te vermaken met mijn kunstjes. Ik was alleen met mijn verzorger en kende geen andere aapjes. Ik voel me dus vaak alleen.

Maar op een dag werd ik zesentwintig en mocht ik naar de dierentuin. Daar ging ik mij vervelen want ik was een heel opwindend leven gewend. Mijn nieuwe begeleidster gaf me een pen en papier en ik tekende zomaar een aapje. Nu heb ik dus een nieuwe baan, ik schilder voor publiek, ze vinden het prachtig en dan krijg ik weer aandacht en applaus en daar geniet ik van op mijn oude dag.

Als er echter teveel mensen zijn wordt ik verlegen en is het me te druk en dan stop ik hoor. Ik heb al veel schilderijtjes gemaakt van mensen en andere dingen en dieren en landschappen. Het lijkt wel aardig op de werkelijkheid maar ik geef er mijn eigen draai aan.

De mooiste voorstelling vind ik echter prinsjesdag in holland met een echte koningin er bij. Dat zei ik onlangs nog in een schriftelijke televisieenquete en dat leverde me weer veel applaus op, hoe kwam ik er bij!

Vele schildersgroeten van sjimmie de schilderende aap uit rio de janairo waar de zon altijd schijnt.

Schrijver: foppe oostenbrug, 21 september 2010


Geplaatst in de categorie: dieren

3.5 met 2 stemmen 541Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
marcus neuborg
Datum:
10 oktober 2010
Email:
neverending23live.nl
Aapje ziet
aapje doet

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)