Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Doctorandes

Het heeft niets met het Andes-gebergte te maken, het is onbetwist een hoge academische graad, maar om mij er nou mee te beleren, dat vond ik te ver gezocht.
Autodidactisch stond ik op één lijn met jouw intellect en kon ik je soms zelfs voorbijstreven, tot je geïrriteerde verbazing. Meestal begon je dan een onderwerp aan te snijden, waar ik absoluut geen kaas van gegeten had en dan had je me tuk, sloeg je me geestelijk in het gezicht, wenste je een eerbiedige knieval en het slaafs kussen van je goddelijke voeten.
Je was aan de andere kant wel een van de weinigen die mij bezocht hebben in dat bijkom-oord, toen ik geestelijk de boel niet meer op een rijtje had.
Je steunde me als een ware vriendin en in mijn herinnering ben je dat nog steeds, ook al hebben we elkaar al jaren niet meer gezien of gesproken; nogmaals dank daarvoor, het ontroert me nog steeds en ik hou dan ook nog steeds heel veel van jou, het hoeft niet beantwoord, ik geef het alleen maar aan.
Ik hoef niet meer te tongzoenen of verder, ik ben allang tevreden met het spaarzame, voor mij zeer gewichtige geestelijke goud aan liefde. Mijn boosheid is bekoeld, mijn verdriet opgedroogd. Je zult wel dit en dat, maar wat wij ooit samen hadden blijft in de eeuwigheid bekend en gegrift. Je was mijn grootste onbereikbare liefde! Meer nog dan mijn eerste liefde, die grote vergissing bleek. Vaak verscheen je in mijn wensdromen. Ik hoop dat het opperbest met je gaat.
Er was een zeer bijzondere elektriciteit en alchemie tussen ons, die de aanzet vormde voor mijn literaire loopbaan, dus terecht kan ik stellen dat jij mijn eerste, allerliefste muze was en dat ik je mis, niet als doctorandes, maar als mens van mens tot mens en van Godin tot God. Zit ik verkeerd? Dan heb ik niets gezegd!
O Hanneke Majoor!

Schrijver: Joanan Rutgers, 3 oktober 2010


Geplaatst in de categorie: liefde

4.8 met 5 stemmen 388Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
wauters kristine
Datum:
3 oktober 2010
Email:
stovelotion1live.nl
Prachtig !

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)