Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Rembrandt

Ik geloof in synchroniciteit, ik heb het in mijn leven te vaak meegemaakt, dat de dingen waar ik zielsdiep mee bezig was, op een of andere manier via de wereldrealiteit weer tot mij kwamen of raakvlakken op mij afvuurden.

Zo kwam ik onlangs Rembrandt van Rijn tegen, die naar mij zwaaide, ik draaide me om, dacht, naar wie zwaait hij nu?, maar toen bleek het dat hij toch echt naar mij zwaaide.
'Gaat het goed met je?', vroeg hij.
Ik maakte een gebaar van 'Het gaat uitstekend' en hij lachte minzaam naar mij, heftig trekkend aan zijn sigaret.

Denk nu niet dat ik echt aan het ijlen ben of beroemde spoken zie of rijp voor opname ben, want

ik stond te kijken naar een scène uit een televisiefilm over het leven van de kunstschilder Rembrandt van Rijn, die werd opgenomen voor het Goudse stadhuis.
Rembrandt heeft een gevecht met iemand, die zegt dat Huygens hen uit elkaar wil drijven, hem even later voor prutschilder uitmaakt.

De film in vier delen verschijnt begin volgend jaar op televisie. Ik ben ook zo'n blijde oen! Toch ben ik dankbaar dat 'Rembrandt' mij spontaan gegroet heeft, hij herkende blijkbaar iets in mij, ik had ook acteur kunnen worden inplaats van auteur, de affiniteit is over en weer. Schilderkunst, acteerkunst, dichtkunst, schrijfkunst, muzikale kunst, zangkunst, beeldhouwkunst, fotograveerkunst, danskunst enzovoort vallen allemaal onder de noemer 'Kunst' en dat verbroedert en verzustert.

Vriend Rembrandt, bedankt voor je schilderkwastgroet!

Schrijver: Joanan Rutgers, 21 november 2010


Geplaatst in de categorie: film

4.3 met 3 stemmen 145Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)