Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Hoezo verwend...

Ik als enig kind, hoor nog al eens dat je dat altijd aan iemand kunt zien, verwend en overal je zin in gekregen.
Dan zal ik dat nu even ontkrachten, ik had een redelijk leuke jeugd, ondanks dat m'n ouders ziekelijk waren, mijn vader was op mijn 7e levensjaar al hartpatient en mijn moeder liep langs muren, kwam zelden alleen buiten, vanwege evenwichtsstoringen.
Wij gingen niet op vakantie zoals ieder ander, wel mocht ik af en toe een weekend logeren bij een tante, of per hoge uitzondering naar een kamp.
Als klein meisje had ik één grote wens, dat was een hoge poppenwagen met zo'n donzen kussen erop...
Toen het Sinterklaastijd werd, bad ik vurig dat ik nu aan de beurt zou zijn, ik kreeg inderdaad een poppenwagen, een hele lage, vaal grijs leer, kaal en wel...ook nog een 2e handsje, teleurgesteld dat was ik, ondankbaar dus!
Ik liep rond met zelfgemaakte jurkjes, allemaal het zelfde model, met een maillot eronder waarvan de gaten gestopt waren met een kleur die afweek.
Ook heb ik leren fietsen op een oud brik, zoals de uitdrukking zegt 'op een ouwe fiets moet je 't leren' daar bedoelen ze volgens mij nu iets anders mee, maar toch!
Ik weet dat de tijd nu anders is, mijn eigen kleinkinderen komen om in het speelgoed en weten van gekkigheid niet wat ze er mee moeten.
Gaan allemaal regelmatig mee op vakantie en dan zijn ze niet eens enig kind!
Ook hun ouders hebben het beter gehad dan ik...we hadden 4 kinderen toen en we deden ons best om ze alles te geven.
Maar horen dat een enig kind een verwend nest is...is op mij helaas niet van toepassing, alhoewel ik er niet slechter van ben geworden hoor, liefde dat kreeg ik wel en daar gaat 't om toch..?

Schrijver: Thea Kuperus-Hulsbus, 13 december 2010


Geplaatst in de categorie: emoties

4.8 met 4 stemmen 203Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)