Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Prettig kerstfeest en gelukkig nieuwjaar.

Hoe het komt, dat mag Joost weten. Maar ik ben er zeker van. Dat het leven niet voor iedereen een pretje is. Voor velen zit er een onvoorspelbare valkuil in. Op zijn simpelst gezegd. ('Genept door het leven')

Niet dat iedereen het op deze manier ervaart. Gelukkig maar, anders is het bestaan doelloos geworden. Maar toch, voor een aantal is het jammer genoeg de harde realiteit.
Neem de aankomende feestdagen: iedereen wenst elkaar fijne feestdagen toe. Alleen telt het niet voor ons allemaal. Mensen die zonder eigen toedoen in de problemen zijn geraakt. Waar geen geld is voor pakjes onder de kerstboom.

Of mensen die kampen met het verlies van een geliefde. Ook bestaat er een aantal mensen die in het verleden iets zijn aangegaan en die niet goed over de gevolgen nagedacht hebben. En die in deze maand van vrede en welbehagen niets van dat alles mee mogen maken.

Maar vooral degenen die niets konden doen aan de positie waarin ze nu verkeren. Deze mensen die in grote getalen over de gehele wereld met ledige ogen naar deze feesten kijken. Alleen maar kunnen dromen van fijne feestdagen. Of misschien niet eens weten waar kerstfeest voor staat.

Allen die op dit moment met een bezwaard hart naar de feestlichtjes kijken, alle mensen die zich genept voelen door het leven wens ik een voorspoedig 2011.
En dat het aankomende jaar een gelukkig jaar mag zijn.

Schrijver: E van Dam, 14 december 2010


Geplaatst in de categorie: kerstmis

4.3 met 10 stemmen 317Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Eva
Datum:
16 december 2010
Op een of andere manier lukte het mij niet meer. Dus dit doet mij heel goed.
Naam:
Nans
Datum:
16 december 2010
Wat ontzettend mooi geschreven.

Fijn om weer wat van je te lezen!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)