Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Transparant blauw

Ziezo, hij is weer elektronisch verwerkt, nadat hij enkele weken geleden tussen alle reclamefolders, de krant en de post in de brievenbus lag. In dit kleurenpalet bijna niet te missen door het bijna kille en triest ogende blauw van juist die ene enveloppe. Elk jaar rond deze tijd als ouverture hetzelfde liedje voor de eerste acte. Zo rond de maand juni volgt dan het tweede bedrijf: de ontvangst van eenzelfde blauwe enveloppe. Deze zorgt er dan voor, dat er zoveel muziek in zit, dat elke gewenste kleur aan jouw beleving kan worden gegeven of ontnomen.

Na het openen ervan verschiet je eerst van kleur want je krijgt wederom niets terug. Dan mag je rood en paars aanlopen van woede en je bovendien nog groen en geel ergeren. Probeer het maar rooskleurig te zien als de staat ervoor zorgt dat je zoveel moet betalen dat je nog net niet op zwart zaad zit. Met het giroblauw in een rode outfit, binnen een termijn van twee maanden te voldoen. Er rest je niets anders dan vaalbleek en met weer talloze grijze haren erbij een derde enveloppe af te wachten, waarop hopelijk als eindsaldo ‘nihil’ staat. Pas daarna, honderden euro’s lichter, krijg je weer groen licht om voor twee of drie maanden alles weer helder en transparant te overzien.

Je put uiteindelijk voor het volgende jaar een vage troost uit de slogan: Kleurlozer kunnen we het voor u niet maken, maar wel bonter!

Tot een volgende keer.

Schrijver: Günter Schulz, 28 februari 2011


Geplaatst in de categorie: humor

4.2 met 9 stemmen 189Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Ariadne
Datum:
2 maart 2011
Ik heb bijzonder genoten van deze met cynisme doordrenkte, kleurrijke beschrijving.
Weergaloos mooi verwoord!
Naam:
Wee
Datum:
2 maart 2011
Genoten van je hartenkreet :)
Naam:
J.de Groot
Datum:
1 maart 2011
Email:
joke190411telfort.nl
Günter, in de aanbieding bij de gamma,
kleurenwaaier van 1000 tot 2000 kleuren,
ja kan je nog even voort,
Ik kan niet wachten....
Ja echt, deze hartenkreet heeft een prachtige "Glans"!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)