Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Pyromanische dramaticus

Dat het niet bijster goed met Pieter ging, dat zagen zijn vrienden en kennissen wel, het was ook geen wonder, want hij had na jaren eenzaamheid eindelijk wat liefdesgeluk ervaren, maar het mocht niet lang duren, het had maar een kort leven beschoren.

Zijn vrienden hadden hem opgevangen, aanhoord en gesteund. Ze beaamden de onmogelijkheid van zijn liefdesaffaire, die wederom zo tragisch en overdreven was geëindigd. Ze wensten hem allemaal een goede geliefde toe en niet een labiele, zwaar depressieve, grillige, extreem zichzelf tegensprekende, keiharde, fatale, wanhopig op drift geraakte vrouw.

Hij was er door schade en schande achtergekomen dat Helen een geestelijk wrak is, randje opname leeft en hem tot gekte wilde drijven, liever een ander dan zichzelf. Heel destructief.
Hij had nu genoeg van haar sirenegezangen, haar verleidelijke lichaamsbewegingen en het eindeloze gebazel over haar levensinzichten, die kant noch wal raakten. Hij was haar Spielerei van aantrekken en afstoten meer dan zat.

De lente hangt in de lucht en de wereld zit vol met mooie vrouwen, hij is van plan zijn obsessie voor Helen overboord te gooien, daar zijn liefde voor haar veel groter en meer integer is dan de hare, die door boze geesten in haar wordt overschaduwd en slechts liefdesvernietiging willen, stomme ruziesferen en het afwijzen van waar geluk, met de meest stupide overtuigingen, misleidingen.

Pieter dwaalde door de binnenstad op zoek naar gelijkgestemde zielen, maar hij vond enkel jachtige materialisten en oppervlakkige neuspeuteraars. Egoïstische navelstaarders met Turkse pizza's en Hema-worsten en Bram Ladage-patatzakken in de klauwen. Met dikke klodders mayonaise, terwijl ze al zo dik zijn. Helemaal walgelijk als ze daarna nog een sigaret opsteken alsof het een fruittoetje betreft. En dan die lege ogen erbij, voor hen schrijft hij zijn gedichten niet, dat weet hij wel zeker.

Als dichter heeft hij reeds jarenlang succes en zijn tweede bundel bij De Arbeiderspers is in de pijpleiding onderweg. Inderdaad als olie, want hij verdient er grof geld mee. Hij is zelfs internationaal aan het doorbreken, zijn eerste bundel 'Onhoorbaar hart' is niet alleen bezig met een vierde druk, maar wordt binnenkort in het Engels en Duits uitgebracht. Over een maand komt er een documentaire over hem op de televisie, iets van drie kwartier over zijn dichterschap en mystieke aanleg/visie. Hij zit in de lift en dat weet hij maar al te goed, maar hij kotst van de druk die er op hem gelegd wordt.

Als kind hield hij al gefascineerd van vuur, stak vaak takken en papier in brand om het spectaculaire effect, het wilde vlammenspel en de magie die ervan uitging. Hij heeft onlangs een liter benzine aangeschaft om een stout plan uit te voeren. Vuur is woede, kan dat zijn.

Helen giert nog door zijn bloed als een bloedgeile gierzwaluw. Hij kan haar niet zomaar wissen als krabbels op het schoolbord. Met whisky haar niet uit zijn hersens drinken. Met joints haar niet uitblazen als een kaars. Hoe gemeen wreed ze ook tegen hem heeft gedaan, hij houdt nog steeds zielsveel van haar ziel. Zielsliefde stopt nooit. De laatste mensen die hem hebben gezien zeggen allemaal dat hij zichzelf niet meer was, dat hij een raar mens geworden was, écht raar, hij had psychologische hulp moeten krijgen, maar daarvoor is het nu te laat en hij wilde dat ook niet.

Hij is 's nachts met zijn benzine naar het huis van Helen gefietst, hij wist dat er niemand thuis was en dus gooide hij het brandbare goedje over de stenen en het hout van de deuren. Zonder enig gewetensbezwaar wreef hij zijn aansteker aan en het vlamde al spoedig tot grote vernietiging. De brandweer kwam veel te laat. Hij stond op een afstand te genieten van zijn wraak op Helen. In vlammen het huisje, waar zij zo intens gevreeën hadden, dat was haar verdiende loon.

Hij heeft daarna de moed gehad om zijn lichaam in de Noordzee te doden. Helen heeft heftig gehuild bij zijn graf. Dat had hij graag bewust meegemaakt.

Schrijver: Joanan Rutgers, 16 maart 2011


Geplaatst in de categorie: woede

3.6 met 7 stemmen 130Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)