Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Prijs

Ik keek in mijn e-mailberichten en ik zag tot mijn grote verrassing een bericht van ene Bonnie, die me vertelde dat ik het boek 'De koning' van Kader Abdolah had gewonnen, een gesigneerd exemplaar nog wel.

Ik was mijn inzending allang vergeten en was ook vergeten mijn adres erbij te vermelden, vanwege de persoonlijke crisis waar ik in vertoef, mijn verdomde liefdesverdriet ja. Ik mailde gauw mijn schamele adres door, zodat het boek in mijn blikken brievenbus kan vallen, als het door de klep kan, wat ik betwijfel, waardoor de postbode wel zal aanbellen, met succes, want ik ben meer thuis dan uit huis.

Ik heb Kader ooit gezien in een Rotterdams café, toen hij met zijn grote snor in een glas bier verdronk. Ik weet nog dat we naar dezelfde schoonheid lonkten, een Friesch stuk.

Ik heb een mooie ode voor hem geschreven, die ook op gedichten.nl is gepubliceerd, getiteld 'Snorbaard'.

Hij wordt alsmaar grappiger en hij was al zo grappig. Ik vind het jammer dat hij naar Iran terug wil gaan, daar hij een groter schrijver is dan Grunberg, Zwagerman en Kluun tesamen. Ik zal zijn boek koesteren als een speciaal troostcadeau, iets van teruggave uit de literatuurwereld, waar ik mijn leven zozeer aan wijd.
Veel rommelboeken, vooral mystieke flauwheid en psychologiemuggezifterij, heb ik de deur uitgedaan. Ik ben nog net geen atheïst geworden, maar de gepantserde deuren voor mijn diepgekwetste hart zijn met luid geweld dichtgeklapt. Gekwetste liefde kan een mens ten diepste veranderen. Mijn visie over mensenliefde is in ieder geval sterk gekelderd, zwart geworden. Een beetje lentelicht is de prijs die ik onlangs gewonnen heb.

Bedankt, Kader, je hebt zonder het te weten mij wat steun gegeven en dat is meer waard dan welke roem dan ook.


Zie ook: http://www.gedichten.nl/n...edicht/153184.html?zoekresulta

Schrijver: Joanan Rutgers, 18 maart 2011


Geplaatst in de categorie: bedankt

3.2 met 4 stemmen 139Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)