Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Joanan Rutgers de nieuwe hoofdredacteur?

Vandaag zal binnen de redactie van nederlands.nl besloten worden dat Joanan Rutgers de nieuwe hoofdredacteur gaat worden van de site.

Al een aantal maanden is Joanan bezig de kar te trekken binnen de site.
Hij geeft beschouwingen over collega-dichters, hij scheidt hartverscheurende hartenkreten af, hij plaatst mooie citaten en wat al niet meer.
Hij wordt binnen de burelen van het literaire gezelschap dat nederlands.nl bestiert als de verlosser gezien die als enige in staat zal zijn de bezoekersaantallen – die in dreigen te storten - weer omhoog te krijgen.

Eerlijk gezegd is er door verschillende redacteuren opgelucht adem gehaald toen Joanan niet uitverkozen werd als stadsdichter van het mooie Gouda. Zo kon hij zijn gaven van hoofd en hand maar vooral van zijn hart gaan wijden aan de site die in het begin hoog scoorde maar nu al een aantal jaren niet meer de absolute top heeft bereikt.
En ook het feit dat zijn Marjan Pruijm niet voor hem koos wordt door menigeen binnen de reactie gezien als een offer van haar kant om de ooit door haar teder aanbeden Joanan vrij te houden voor zijn nieuwe hoofdredactionele taak. Binnen de redactie is dus boos gereageerd op suggesties als zou zij een soort heks – er werd van ’bitch’ gesproken, maar de redactie geeft de voorkeur aan zuiver Nederlands – zijn: mogelijk is hier sprake van jaloezie bij ene Fred, een goedbedoelende bejaardenverzorger met stip.

Sommigen proberen Joanan nog op een zijspoor te zetten door hem de rubriek Dijken in de schrijfarmen te schuiven. Dit komt wel erg zuur over bij Henk en Ingrid Dijken, die – hoewel hun visie niet spoort met die van de hoofdredactie - de laatste maanden regelmatig hun rechtse visie gaven, maar nu helaas een paar weken verstek moesten laten gaan door een onverwachte ziekenhuisopname van Ingrid (overigens gelukkig weer aan de beterende hand - red.).

Inmiddels heeft de redactie besloten ontslag te nemen om Joanan vrij baan te geven zijn eigen medewerkers te kiezen. Totdat de nieuwe redactie compleet is, blijft de redactie haar bezigheden gewoon continueren.

Alleen de hoofdredacteur heeft met onmiddellijke ingang ontslag genomen, waarbij hij een boekje heeft opengedaan over zijn opvolger: achter de ellebogen, gedreigd de site op te blazen, onbetrouwbaar, narcistisch, denkt dat hij God zelf is. Het spreekt voor zich dat de overblijvende redactieleden hier afstand van nemen: voor hun is de site groter dan de individuele redactieleden. Zij roepen u als lezer dan ook graag op nog vandaag uw steun te geven door een mailtje te sturen aan info@nederlands.nl met in de berichtregel de tekst: Joanan hoofdredacteur nu.

Met vriendelijke groet,

Joop Korporaal, adjunct hoofdredacteur nederlands.nl

Schrijver: Joop Korporaal, 1 april 2011


Geplaatst in de categorie: internet

1.5 met 46 stemmen 744Er zijn 15 reacties op deze inzending:

Naam:
Peter
Datum:
19 juni 2011
Mag ik als lezer ook wat zeggen.
Hoe het bestuur in elkaar zit weet ik niet. Dat er degelijk fouten worden gemaakt, dat weet ik wel. Als lezer van deze site word ik wel degelijk moe van deze heer Rutgers. Geen slechte schrijver, is mogelijk. Maar vermoedelijk kan de heer Rutgers beter een eigen site beginnen.
Op dit moment vind ik persoonlijk dat de site nederlands.nl haar oorsprong is verloren. Een site waar een ieder een leuk verhaal op kon zetten. Natuurlijk het liefst zonder fouten. Maar of dat het een beetje leest is nog altijd voor elke lezer of lezeres het belangrijkste.
In ieder geval bedankt.
Naam:
Fred
Datum:
7 april 2011
Hoi Joop, volgende keer schrijf ik een stukje over jou. "Ik sta op wacht".....
Naam:
Regatta
Datum:
6 april 2011
Monique, die opmerking van Joanan vond ook ik beslist grof en ongepast. Laat daar geen misverstand over bestaan. In mijn vorige reactie ben ik ingegaan op de opmerking van Freek; hij beweerde dat hij Joanan niet verrot had gescholden. De voorbeelden, die ik gaf, tonen aan dat hij dat wel degelijk heeft gedaan.
Naam:
Jacob
Datum:
3 april 2011
Enige aandacht voor de datum waarop deze discussie is begonnen lijkt mij een goede zaak.
Naam:
Monique Methorst
Datum:
3 april 2011
Als iemand hier begint over een reactie onder mijn "Dichtende casanova's" vermeld dan ook even meteen die andere reactie. Want eerlijk gezegd moest ik zelf op mijn handen gaan zitten om niet volkomen uit mijn plaat te gaan. Ik laat me niet graag zeggen, in dit geval schrijven, dat ik zielig ben omdat volwassenen triest zijn als ze aan zelfbevrediging doen? Nu we het dan toch over tactvol hebben?
Dat van een inrichting gaat me te ver, maar ik begrijp wel hoe frustrerend het soms lezen is.
Naam:
Freek
Datum:
3 april 2011
Mijn 'minachting' (volgens Regatta) betrof reactie op commentaren. Over proza ('oceanen aan emoties') van Rutgers gaf ik ook andere meningen. Opkomen voor Rutgers, al vaker beweerd, is niet nodig. Dat blijkt uit alles. Regatta, wees beetje flinker bij discussie. Mag best. Ik stop met dit draadje. Ook bij verder gemor.
Naam:
Regatta
Datum:
3 april 2011
Freek schijnt blind te zijn voor zijn eigen scheldpartijen waarin hij de gierspuit vol opendraait. Een kras voorbeeld daarvan is te vinden onder column nr. 215, "Dichtende Casanova's". Joanan beticht hij daarin minachtend van 'pedante babbels. En dat in slechts enkele regels.' Ook is Joanan een 'benepen commentator', wiens proza duidt op 'oceanen aan emoties'. Zijn moraal zou 'verzuipen in smurfensnot'.
Kortom: een lange reeks waardeoordelen waar de minachting van af druipt. Ik erger me dan ook niet zozeer aan de inhoud van Freeks commentaren, maar vooral aan de meedogenloze, doelbewust kwetsende manier waarop hij zich uitdrukt. Mag het ook ietsje minder? Je kunt zoiets ook wel wat tactvoller uitdrukken!
Naam:
Blos
Datum:
3 april 2011
Moet 'Rijp voor de inrichting' hier niet aan vooraf gaan ? Dat krediet verdient Fred, eigenlijk heeft hij als enige Joanan uitgedaagd en zijn muze belaagd.
Naam:
Freek
Datum:
2 april 2011
Regatta lijkt snel gekwetste ziel. Zo 'scheld ik Joanan in commentaren verrot'. Toe maar. Dat gaat snel hier. Tja, er is nog een buitenwereld. Misplaatste zieligheid ontstaat. Dit door Joanan vaak dood te knuffelen. Voor een openbaar platform slecht. Maar zo bedoelt Regatta het vast niet.
Naam:
J.de Groot
Datum:
2 april 2011
Email:
joke190411telfort.nl
Ha,ha, J. Rutgers moet lachen, (zie hetzelfde schrijven op tabblad column) en anderen zijn "geraakt". Ja hij weet het zelf best.
Hij heeft óók HUMOR!


(Ik vraag u waar is de humor gebleven, meneer Zonneberg?
.......Wim Zonneveld.)
Naam:
Regatta
Datum:
1 april 2011
Ik lees hier al jaren mee, maar heb niets gemerkt van instortende bezoekersaantallen. Afgezien daarvan vind ik dit een loepzuiver voorbeeld van digitaal pesten. Joanan is door zijn vriendin in de steek gelaten. Hij heeft daar menig stukje aan gewijd. Misschien wat overdone, maar wel oprecht. Fred scheidt als reactie een stukje af waarin hij hem rijp verklaart voor de inrichting. Freek scheldt hem in zijn commentaren verrot. Als klap op de vuurpijl zie ik dit treiterige stukje staan. Volkomen misplaatst. Wie problemen heeft met het grote aantal teksten van Joanan, moet m.i. contact opnemen met de redactie i.p.v. hier te gaan schelden en huilebalken.
Naam:
Freek
Datum:
1 april 2011
Verbazingwekkend, dat veelschrijver Rutgers, die in soms mooi proza, en soms wollig proza, over van alles schrijft en pontificaal stelling neemt, zo snel als teer poppetje wordt gezien. Een goed schrijver 'in de zeik gezet'. Tja, volgens mij weet Joanan zelf donders goed, dat wie zich zo manifesteert op een site als hij, ook wel eens balletjes terugkrijgt. Daarover huilen is dus echt niet nodig, volgens mij.
Naam:
Dyenne
Datum:
1 april 2011
Beste Joop,
Eigenlijk is dit heel erg dat jullie dit plaatsen. Op deze wijze wordt een goed schrijver als Joanan in de zeik gezet. Misschien is het niet zo bedoeld maar de reactie van Freek laat dat wel zien. Joanan schrijft goed anders zou hij niet zo vaak op de startpagina staan. Ok, het mag iets minder maar als redactie hebben jullie dit zelf in de hand, niet waar?!
Naam:
Freek
Datum:
1 april 2011
Of Rutgers 'tot zijn recht komt'? Wie zal het zeggen. Met virtueel dikke reet de site belasten, lukt hem (nog). Gepeupel mort echter. Is site particuliere plaspot voor tobbers? Of openbaar platform voor schrijvers? Met 'minzaam honoreren' redt Rutgers het niet. Al zal bravoure tijdelijk werken. Schrijftalent van Rutgers verzuipt in Klaagliederen. En in overdadige aanwezigheid. Zelfs Bach of Beatles hoef ik niet dagenlang te horen. Er zijn grenzen.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
1 april 2011
Beste Joop Kameraad, je ziet hoe je visie de boel meteen in de war stuurt, het enteren is begonnen, je staat ineens op twee rubrieken, komaan, we gaan verder, maar waarom zouden we de boel willen overnemen, als we zo ook wel tot ons recht komen? De brave aangepasten pikken dit echt niet, maar ik heb je revolutiegedachte minzaam gehonoreerd.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)