Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Tegen becijfering

Ik ben niet de enige, die het schoolmeesterachtige becijferingssysteem op Nederlands.nl vervelend en kinderachtig vindt, er zijn talloze rebellen, die pogen dit vernederende element te boycotten, wat heet, te doen exploderen. Het heeft geen enkele zin dit gevoel van actieve deelname aan de site te handhaven, daar de meeste beoordelaars niet capabel genoeg zijn om voor meester door te gaan. Dat zijn net gefrustreerde schrijvers, die uit rancune betere schrijvers een onvoldoende geven of ze voelen zich innerlijk veel te gevangen om de verlichte vrijheid van een ander te kunnen waarderen. Cijfers uit haat, uit teleurstelling, uit jaloezie. Reken maar dat dat veel gebeurd en heel weinig uit objectieve kundigheid. Waardering is altijd subjectief, maar daarmee is de kous niet af, zoals sommigen denken, welnee, om de diepste waarheden te achterhalen is dieptepsychologie nodig en die wijst vaak veel afbrekende kronkels uit, in de beperkte breinen van veel cijferrechters. Zonder die rare becijferaars zou het allemaal een stuk vriendelijker zijn en hoeven onzekere schrijvers niet trillend hun werk te versturen. Of iemand met een hartverscheurend verhaal, die misschien wat minder vocubulair bezit, die later ziet dat zijn intentie een onvoldoende heeft gekregen, dat is bijna middeleeuwse martelarij. Zij die een vier intikken zijn gewoon virtuele beulen, die anderen, vaak onschuldigen, vierendelen, met de guillotine uitschakelen, onder de drup zetten. Het getuigt niet van algemeen, humaan respect, het is hoogst irritant en totaal niet meer van deze tijd, want iedereen is gelijk, even veel waard, op zijn en haar niveau en die dierlijke concurrentiestrijd gaat vroeg of laat naar de haaien. Beter vroeg. Een doorn in mijn oog. Merkwaardig, nalatig en verblindend dat ze die er nog niet uit zichzelf hebben uitgetrokken...

Schrijver: Joanan Rutgers, 24 mei 2011


Geplaatst in de categorie: psychologie

4.0 met 4 stemmen 70Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Monique Methorst
Datum:
5 juni 2011
Email:
moimoniquelive.nl
Ben er onzeker door geworden en het plezier waarmee ik gedichten instuurde, is weg. Ik hoef niet op alles een 9 of een tien, ik hoef geen daverend applaus, maar ik hoef ook geen gedonder met cijfers om daar 's nachts van wakker te gaan liggen.
Het is niet prettig om je gedicht in een rijtje van negens te zien staan met een vier, terwijl je weet dat het beslist geen vier waard is. Als dat zo was, zouden er ook geen reacties onder komen; complimenten.
Fijn dat je het even aankaart.
Naam:
T. Gendraats
Datum:
26 mei 2011
Ik geef elke inzending, ongeacht de inhoud, die met een 4 'beloond' is automatisch een 10. Probleem opgelost.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)