Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Zwarte bessenpluk

In Cassis zit maar een miniem procent zwarte bessen uit Zeeland, het merendeel is bubbels en suiker, zelfs de kleur is chemisch gemanipuleerd. Suiker is het witte gif, erger nog dan cocaïne, wat de meeste mensen afstompt. Suiker maakt agressief en tast de natuurlijke energiebronnen aan, het is zwaar verslavend en het maakt mensen walgelijk dik, het verdoofd/ondermijnd de levensenergie (Chi). Bovendien tast het de tanden aan, vormt het ongewenste gaatjes. Natuurlijke suikers zijn onschadelijk en veel meer opbouwend voor het lichaam. Met deze kennis op zak ging ik onlangs weer eens aan de slag op de volkstuin. Dat was ook wel nodig, want ik dreigde zelf een kamerolifant te worden. Teveel geestelijk werk is niet goed, het lichaam moet ermee in balans zijn. Dus ging ik in de hete zon die lastige zwarte bessen plukken, mezelf Hesse wanend, Jung en Pavese, Pessoa en Hemingway. Ik zag dat de wijnboer ook driftig bezig was en ik werd respectvol gegroet door andere tuinders. Zichtbaar werk levert altijd meer applaus op, daarom baal ik wel eens stierlijk van de literaire tantaluskwellingen. Ik zat lekker dicht bij de bessen vol antioxidanten, stripte ze in de biezen mand, at zo af en toe wat op, er gaat niets boven puur van de natuur, ik proefde de enorme vitamine C. De bijen en wespen cirkelden rondom mijn zwetende lichaam, een fles Coca Cola hield me gaande, gedichtfragmenten hamerden op mijn psyche, maar de rode vlekken op mijn kledij en armen stemden me tot een onverwachtse staat van verlichting. De oude man van vijf jaar geleden groette me weer als vanouds. We leefden nog. We zijn nog steeds verenigd met de pure natuur als grijze sjamanen, die verder blijven zwijgen als Brugman. Bewust foutief gesteld, omwille van de bizarre wetten die correctheid nastreven. Ik wens iedereen het intense genot van zwarte bessenstruiken toe en een keer geen fruit uit verstikkende plastic omhulsels. Heine of een zwarte bes?

Schrijver: Joanan Rutgers, 28 juni 2011


Geplaatst in de categorie: natuur

0.4 met 7 stemmen 406Er zijn 6 reacties op deze inzending:

Naam:
Léon
Datum:
7 juli 2011
Geachte heer Rutgers,

Naamgrapjes dienen te allen tijde vermeden te worden! Ik vind dat u uzelf nu echt definitief diskwalificeert.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
6 juli 2011
Mijn cola was vermengd met zuivere cocaïne zoals het hoort. De suikerkwestie was pure afleiding. Ben jij trouwens van Hertog-ijs? Snap ik je suikerverdediging!
Naam:
De Hertog
Datum:
2 juli 2011
Hield de cola u gaande vanwege de smaak?
In de tekst wordt de suggestie gewekt dat de cola u gaande houdt juist vanwege de suiker daarin.
Naam:
Léon
Datum:
1 juli 2011
Helaas, daar kan ik zelf echt niet op komen. Sta uiterst ver van de colawereld af en wist niet dat er suikervrije cola bestaat. Dank u voor deze interessante informatie!
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
30 juni 2011
Er bestaat Zero - suikervrije cola - kun je daar nu echt niet zelf op komen?
Naam:
Léon
Datum:
29 juni 2011
Met een fles cola in de hand kunt u toch niet uitweiden over de slechtheid van suiker(?), tenzij wij dit moeten lezen als grappig bedoelde hartenkreet.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)