Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Ik heb u lief, mijn Nee-hee-hee-derland!

Eventjes waren aller ogen gericht op Kwatta. PVV-Kamerlid Martin Bosma kreeg het voor elkaar dat de Tweede Kamer een motie aannam die bepaalt dat tussen 7 en 19 uur minstens 35 procent van alle nummers die op Radio 2 worden gedraaid Nederlandstalig is. Zelfs in media, die er niet van kunnen worden verdacht dat ze een linkse hetze voeren tegen de Partij voor de Vreemdelingenhaat, was kritiek te horen.

Straks worden we verdorie nog verplicht om Hollandse bloemkool en spruitjes te eten. Een verbod op het drinken van Griekse wijn en de verplichting om benzine te tanken uit het Nederlandse continentale plat zijn in de maak. Kleding uit China zal worden geweerd en de voetballen die je straks op de camping om de oren vliegen moeten in ons land zijn genaaid. Ook zal de ouderwetse borstrok en het Hollandse badpak weer worden ingevoerd. Ik heb u lief mijn Nee-hee-hee-derland!

Meer Nederlandstalige muziek is niet erg zo lang er maar niet meer Heikrekelnummers en smartlappen worden gedraaid. Ik vrees namelijk met grote vreze dat de muziekvoorkeur van het PVV-publiek niet boven het niveau van vrachtwagenmuziek uitstijgt.
Boudewijn de Groot, Liesbeth List, Herman van Veen en Guus Meeuwis zijn voor de PVV-brigades waarschijnlijk al veel te links. Misschien kunnen Corry Konings ('Huilen is voor jou te laat, ik kom niet meer') en Gert & Hermien ('Ik heb eerbied voor jouw grij-hij-hij-ze haren') er nog net mee door.

Toch is er één zanger van wie ik zeker weet dat de Wildersbrigade ermee weg loopt. Dat is Heintje. Ooit zong hij “Ik hou-hou-hou van Holland!” Martin Bosma werkt inmiddels aan een voorstel om dit lied voorafgaand aan elke zitting van het parlement uit de luidsprekers te laten schallen. De PVV-Kamerleden zingen dan mee, de borst recht vooruit. We kunnen allemaal met een gerust hart op vakantie gaan.

O Nederland, let op uw zaak!

Schrijver: Regatta, 2 juli 2011


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.8 met 39 stemmen 839Er zijn 9 reacties op deze inzending:

Naam:
Regatta
Datum:
15 juli 2011
Dat een groot deel van de populaire Nederlandstalige muziek nogal platvloers is, doet voor mij wel degelijk terzake, Len. Maar hoe men daar ook over denken mag: de maatregel zelf is natuurlijk onzinnig.
Naam:
Len Cornelis
Datum:
14 juli 2011
Reageerde slechts op jouw formulering, Regatta. Of bepaalde Nederlandstalige liedjes misschien 'plat segment' zijn? Doet voor mij niet terzake. De motie was onzinnig. Niet of Jacques Brel bedoeld wordt. Of 'Mooi was die tijd' van Corrie Konings. Overigens is dat liedje beslist filosofisch.
Naam:
Regatta
Datum:
13 juli 2011
Dag Len, wat men vaak onder 'het Nederlandstalige lied' verstaat, komt meestal op het platte segment van Nederlandstalige liederen neer. Kijk maar 'es naar 'Oranje tv'. Dat is huilen met de pet op (en klompen aan).
Naam:
Len Cornelis
Datum:
12 juli 2011
'Ouderwetse smartlappen en ander gejengel'. Komt tikje neerbuigend over voor liefhebbers. Is vast niet de bedoeling. Motie op zich is politiek onzinnig. Is ook geen kwestie van 'onder het mom van', taxeer ik. Maar getuigt meer van bizar nationalisme. Volgen wij insteek van heer Regatta, dan heeft zo de smartlappen lobby succes. Ofwel fans van Heintje zitten achter de motie. Nee toch!
Naam:
J.de Groot
Datum:
9 juli 2011
Email:
joke190411telfort.nl
Hoor ik nu weer het oude liedje,
ik ken nog een mooi oud...nee, dat ga ik niet zeggen,
en het gaat om radio 2,
en daar zit toch Frits Spits!
En er is ook veel mooie nieuwe Nederlandse muziek
ALI B... ook leuk toch.
Naam:
Regatta
Datum:
6 juli 2011
Joke, het aannemen van deze motie heeft niets met moslims te maken. Men wil ons onder het mom van het propageren van de vaderlandse cultuur ouderwetse smartlappen en ander gejengel door de strot duwen.
Naam:
J.de Groot
Datum:
5 juli 2011
Email:
joke190411telfort.nl
hitlijsten
tegenover
dodenlijsten.......?
Naam:
Regatta
Datum:
5 juli 2011
Een hit die prima past bij de smaak van het PVV-publiek is ook "Oerendhard". Dankzij Geert, Mark en Maxime mag er nu maximaal gescheurd worden: 130! Hoppatee! Gedrieën zingen zij nu: www.youtube.com/watch?v=7Y_wUu99E7M
Naam:
Fred
Datum:
3 juli 2011
Paniekreactie van de oppositie klinkt als volgt: Deuren dicht - Max van Praag. En dat is nu net wat Geert beoogt.....

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)