Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Gods ridder

De jongste hartenkreet van Fred mag dan onder de noemer 'humor' geplaatst zijn, het maakt mij woedend van onbegrip.
Het is echt niet voor het eerst dat ik de Verlichte Meester Jezus zo denigrerend bejegend zie, maar de woordkeuze is wel heel volks en banaal. Sommige oude mensen worden nooit wijs, maar spuien hun opgespaarde frustraties nog steeds. Fred heeft zich nooit echt verdiept in de ware betekenis van Christus Jezus en dat maakt dat hij zichzelf in de schandpaal plaatst en iedere proleet met eieren mag gooien. Dat hij daarbij uiterst sip kijkt, is zijn verdiende loon.

Als je als mens geen persoonlijke relatie met de Christusgeest hebt opgebouwd, dan moet je zwijgen over Zijn mystieke wijsheid. Dan is de ordinaire scheldkritiek niets meer dan een drol in de woestijn. Paulus was eerst ook een christenvervolger, dus Fred helemaal opgeven is te ver gedacht. Jezus is tijdens zijn leven veel zwaarder bespot, dan Fred tracht te doen, dus wat dat betreft is hij wel degelijk een lachertje!
Je mag God de sterfelijkheid verwijten, maar dat is verdomde kortzichtig, want 'Who wants to live forever?' (Mercury) en de eeuwigheid van onze zielen stijgt ver boven onze aardse incarnaties uit!
Jezus kende dat geheim, was door Egyptische wijzen ingewijd, had al eerder de driedaagse dood doorstaan, een bekende initiatie binnen de occulte rituelen van die tijd. Had in India hasjmengsels ontdekt, die schijndood konden veroorzaken. Zijn kruisiging was een uiterste beproeving, die door geen trucs kon worden tenietgedaan, maar Hij overleefde het en toonde Zijn overwinning! Zoals overigens velen na Hem tekenen hebben uitgezonden. Paranormale waarheden.

Zelf heb ik ooit een Verschijning van Hem gezien, weet daarom dat Hij leeft en dat Hij, ondanks onze gewichtige bezigheden, de Kern van ons levensdoel is, vooral omdat hij de Grootste Liefdesridder is en wij Hem dankbaar mogen volgen als veel mindere, maar evengoed beminde Godsridders.

Uit Freds gezemel spreekt geen enkele vorm van liefde, dat verraadt hem al, maar ieder weerspannig duiveltje blijft welkom in de warmte van de liefdevolle, hemelse sferen!

Schrijver: Joanan Rutgers, 27 augustus 2011


Geplaatst in de categorie: religie

2.4 met 7 stemmen 231Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
Maarten
Datum:
21 december 2011
Ik begrijp je goed. Zo tekeer gaan tegen iets waar je klaarblijkelijk niet in gelooft is ietwat typerend. Geloof me als ik je zeg dat het ook anders kan. Jouw persoonlijke relatie met Jezus is van jou, daar zal ik niet over beginnen, echter denk ik dat ik niet hoef te zwijgen over Zijn mystieke wijsheid. Ik ben uiteraard gerechtigd om mijn vraagtekens te zetten bij alles wat ik lees of hoor, mits onderbouwd en respectvol.

Ikzelf ben atheïst. Misschien heb je daar direct negatieve associaties bij maar wees gerust, het betekent niets meer en niets minder dan dat ik zonder God ben. Wat ik belangrijk vind is dat mensen zoals wij door één deur kunnen zonder elkaar te beschimpen. Mocht je ooit behoefte hebben om daarover meer te lezen, ik heb hier ook een column en een beschouwing over het onderwerp geschreven genaamd: ‘algemene beschouwing van een atheïst’ en ‘er draait een theepot rond de zon, toch?’

Mocht je er geen behoefte aan hebben dan kan ik dat begrijpen en dan wens ik je veel geluk verder toe.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
29 augustus 2011
Het lijkt wel alsof jullie God met jullie vader verwarren en in een autoriteitsconflict met hem zitten. Bewust God met een kleine letter schrijven verraadt jullie kleingeestigheid. Wat een onterechte boosheid op de Schepper van jullie leven! Zo primitief afstotend, dat gaat nog vele incarnaties duren tot jullie je goddeloze arrogantie inzien!
Naam:
Hendrik Klaassens
Datum:
28 augustus 2011
Email:
klaassens38zonnet.nl
Joanan, ook ik beschouw die hartenkreet van Fred als een uiting van frustratie. Over de persoon van Jezus zegt het helemaal niets. De vragen die Fred stelt mogen gerust gesteld worden - niks mis mee - maar in feite heeft Fred zijn antwoorden al klaar. Hij geeft God overal de schuld van. Maar het lijden komt vooral door de stommiteit van de mens. Wat mensen elkaar nu in Libië en Syrië aandoen kan God wel verhinderen, maar dan tast Hij de vrije wil van de mens aan. Dat Hij zoiets toestaat heeft dus niets met sadisme te maken. Ook ik zie dit leven als een schakeltje in een oneindig groot geheel. Ik zou willen dat meer mensen dat beseften, maar daar kan ik ze nooit toe dwingen natuurlijk; dat kan niemand.
Vreemd vind ik trouwens ook dat Fred tekeer gaat tegen een God die volgens hem helemaal niet bestaat.
Naam:
Geus
Datum:
28 augustus 2011
Ik ook mag die Fred, wat denkt die onbestaande god wel dat ie is ? Zero ?
Naam:
T. Gendraats
Datum:
28 augustus 2011
Ik mag die Fred wel, wat denkt god wel dat ie is ?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)