Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Foppe op Hawaï

Foppe voelt zich depressief door de herfststormen. Hij ligt op bed met sombere gedachten en nu moet het ook nog winter worden. De beer houdt zijn winterslaap, denkt foppe maar waar moet ik naar toe. De pi/meisjes zorgen heel goed voor hem maar hij besluit op advies van de huisarts naar Hawaï te vertrekken, op goed geluk.

Foppe moet dus met het vliegtuig maar durft dat niet helaas. Gelukkig is er de zeeman uit Bergum die hem meeneemt met de vrachtboot met Sinterklaascadeaus en die vaart via de Bermuda Driehoek naar Hawaï. Het is een hele tocht en Foppe is zeeziek. Meer dood dan levend komt hij aan in Hawaï waar ooit Elvis Presley zijn concert gaf over de satelliettelevisie. Een douanebeambte bekijkt zijn paspoort en laat hem over aan de taxichauffeur die hem naar het hotel brengt waar een bloemenmeisje hem verwelkomt en meneer Foppe voelt zich ineens een stukje beter want de zon schijnt immers!

De eerste avond in het hotel is er bingo en dansen en barbecue. Hier houdt Foppe niet van en hij gaat naar het strand dat verlaten is. Daar schrijft hij zijn dagboeknotitie en valt in slaap bij zijn kampvuur. Hij ziet de zon in de zee zakken en mist zijn moeder en droomt over een tropische storm. Dan valt er een kokosnoot op zijn kop en hij wordt wakker in het ziekenhuis. Een lieve verpleegster kijkt hem aan en zegt hello mister Presley! Aloha he zegt foppe en eet een fruitcocktail en stapt maar weer eens op. Iedereen vindt me hier een elvis denkt meneer foppe en hij koopt een gitaar en gaat spelen op het strand. 'Nice' zeggen de danseresjes met de hoelahoep rokjes en bloemen in het haar. Meneer foppe staart verlegen naar de grond en doet zijn jailhouse rockdansje voor hen.

Dan is er een maand voorbijgegaan. Foppe denkt aan Friesland en de herfststormen en de elfstedentocht en sinterklaas. Het weer is hier heerlijk denkt meneer foppe en neemt een duik in zee en is aan het surfen en zwemmen met dolfijnen. Hij rookt ook niet meer en is niet meer depressief, nee hij schildert de meisjes met allerlei kleurtjes en is erg gelukkig.

Zo gaat een half jaar voorbij en als het voorjaar is denkt hij: ik ga helemaal niet weer terug maar dan belt zijn moeder dat het ook goed weer is in Friesland en hij neemt de boot terug en bereikt de haven van Rotterdam waar hij wordt opgehaald door moeder met de suzuki en zo heeft hij heel wat te vertellen als hij thuis is, en dat het goed met hem gaat is aan zijn buikje en bruine kop te zien. Als hij zijn hawaï-t/shirt maar aan kan houden en de zon blijft schijnen gaat hij weer aan de slag bij pi en hij weet altijd waar hawaï is als het in Holland weer eens slecht weer is, want sinterklaas komt immers ieder jaar met de boot en neemt hem dan weer mee, zodoende is foppe nooit meer depressief maar erg creatief.

Schrijver: foppe oostenbrug, 13 september 2011


Geplaatst in de categorie: reizen

3.5 met 8 stemmen 315Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Wee
Datum:
17 september 2011
Juist in een verhaal of in gedachten is het zo leuk meegaan, in het echt ga ik niet zo graag weg. Maar áls ik ga, is het ook naar ergens waar de zon schijnt. Ik houd erg van de Griekse eilanden. Leuk, je reactie terug, Foppe, dank je wel.
Naam:
foppe oostenbrug
Datum:
17 september 2011
Email:
foppeoosttelfort.nl
leuke reacties
het is maar een verhaal
maar mijn trouwe lezers mogen natuurlijk mee
als ik het zou kunnen wat ik niet kan
maar in gedachten of op papier kan het wel
en jullie krijgen een mooie hut aan boord
en verder schijnt de zon soms ook in de herfst
en winter in friesland en daar moeten we het
dan maar mee doen maar een mooi verhaal was het wel he groet aan de lezer van foppe en wat is jullie favoriete vakantiebestemming. ik ben wel met de boot naar schiermonnikoog gevaren dat was voor mij al een fijne reis hoor.
Naam:
Günter Schulz
Datum:
16 september 2011
Email:
ag.schulztiscali.nl
Eerst wilde ik ook graag met jou mee, maar Wee was me net voor. Aangezien je echter altijd het zonnetje mee terug brengt, is thuisblijven niet zo erg. Weer graag gelezen.
Naam:
Wee
Datum:
13 september 2011
Graag gelezen, Foppe. Ernstig herkenbaar, die herfst- en winterblues. Mag ik mee, als je weer gaat?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)