Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Ochtendstilte

Er hangt een lage mist over het akkerveld. Dauwdruppels parelen bengelend aan bladstengels, met zachte kracht priemt de zon haar gelige warmte door witte wolkenvelden. Kabbelend, dartel watergeluid laat mijn stille hart borrelend wakker worden. Kleine spinnenwebben wiebelen bepareld glinsterig en vertonen hun schitterende regenboogkleuren in de opkomende zon. Het natte ochtendgras kriebelt aan mijn voeten.

Ik blijf stil staan en geniet van dit moment. Eigenlijk wil ik niet verder gaan, de tijd daarbuiten is te snel aan 't gaan. Met dit stille beeld, verankerd op mijn lens, prevel ik een stille wens.

Schrijver: Katty, 15 september 2011


Geplaatst in de categorie: natuur

2.9 met 30 stemmen 192Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Hendrik Klaassens
Datum:
11 oktober 2011
Prachtig sfeerbeeld van de natuur in de ochtend. Fijn om te lezen hoe je vol aandacht en bewondering kijkt naar de zon, de wolken en de kleine beestjes om je heen. De laatste alinea is een fraai, afsluitend gedicht. Graag gelezen!
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
17 september 2011
Een sterke natuurode, waarin de huidige, onnatuurlijk versnelde nepcultuur smeuïg wordt ondermijnd, vooral bij die 'stille wens' kunnen we ons heel wat wensen voorstellen, neem alleen al het hufterige scooterlawaai!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)