Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Lerarenrecht

Ja hoor, na 50 jaar weet ik de namen nog heel goed. Doe jij je handjes maar eens open, zei juf Leeuw als ik weer eens naar buiten keek. Daarna sloeg ze hartstochtelijk met haar rietje.

En meester Lintjer trok mij aan één oor van de grond omdat ik op Koninginnedag het Wilhelmus niet zong. - Een stem zei toen al in mij: Je kent je opa niet eens, dus waarom zou je.

Later draaide ik van de zenuwen de antwoorden van alle rekensommen om, waarop meester Mossel mij voor de klas riep, een ezelsoor op het bord tekende en mij eronder smeet. Alle kinderen van de klas vonden het prachtig wat hij deed. - Tekenen en handvaardigheid lagen hem toch beter, las ik onlangs nog pdf op het net.

Want die onderwijzers kregen na de oorlog de nobele Jan Ligthart zo ver om een leerling die niet oplette bij de kladden te pakken en voor de wederopbouw van ons land voor God, Koningin en Vaderland hardhandig de fabriek in te meppen.

En ik vind dat lulluleraren nog steeds het rerrerecht hebben om lulluleerlingen die niet opletten in hun eigen bebbelang met bubbublauwe plekken de kukkuklas uit te zetten. Want nunu kukkukomen niet de Rurrurussen maar de Hahaziaten en deddedaar valt helemaal niet gepeppepierst of getattoeëerd mee te peppepraten over de rerrerechten van de harbeiderskukkuklasse. $#^&*

Kind, je hebt groot gelijk, ik moet stoppen, ik word helemaal gek. Ik krijg weer een acuut spraakgebrek van al dat Delfzijlster gemep.

Schrijver: Do-centje, 18 november 2011


Geplaatst in de categorie: school

3.5 met 4 stemmen 164Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)