Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Het Poortje Groningen

Uit huis geplaatste kinderen door Jeugdzorg, die het niet kunnen vinden in de jeugdinstellingen worden zonder meer naar Het Poortje in Groningen overgeplaatst onder het mom van intensieve zorg en begeleiding. Het Poortje is niets meer en niets minder dan de jeugdgevangenis waar de bewakers ex-gedetineerden zijn en in veel gevallen verkrachters van de kinderen.
Wat Jeugdzorg doet is een spoeduitspraak van de rechter eisen hieromtrent. Is het kind 12 jaar of ouder dan wordt dit kind door de rechter "gehoord", dan mag het kind vertellen wat hij of zij vindt van de overplaatsing nadat de rechterlijke uitspraak al is geweest. Dit is slechts een formaliteit, komt als mosterd na de maaltijd en heeft met de rechten van het kind niets te maken. De kinderrechter die wezenlijk corrupt is gaat hierin mee met Jeugdzorg. Heeft het kind geluk dan komt dit kind ter rechtzitting bij een gewone rechter die wel naar behoren rechtspreekt.

Nu is het zo dat Jeugdzorg in dit geval een advocaat aanwijst ter ondersteuning van het kind. Doch hoe kan het verkeren dat deze advocaat door Jeugdzorg wordt aangesteld terwijl het belang van Jeugdzorg ligt bij weer een nieuwe indicatiestelling, waarvoor de betreffende medewerker een salarisbonus krijgt zoals bij elke indicatiestelling, nl het kind te plaatsen in Het Poortje in Groningen. Hoe zou het kunnen dat deze advocaat tegelijkertijd de belangen behartigt van het kind en van Jeugdzorg? " Wiens brood men eet diens woord men spreekt". Hoe mooi toch is de nederlandse taal. Dat willen de narcisten maar al te graag een dik belegde boterham maar ten koste van het kind dat op dit moment geen rechten heeft echter als ongeboren vrucht alle rechten geniet maar dan weer ter indicatiestelling van Jeugdzorg en de salarisbonus.

Het aantal weggelopen kinderen heeft in de afgelopen jaren schrikbarende vormen aangenomen om van de weglopers in spé nog maar niet te spreken. Meer dan in het buitenland waar Jeugdzorg de kinderen niet in de eerste plaats uit huis plaatst. Het zou geen gek idee zijn voor de voortgang van Jeugdzorg als deze de hulp gaat inroepen van OGILVY de kinderfluisteraar. Is Jeugdzorg zo verstandig dit te gaan uitvoeren dan kan deze, met name natuurlijk de medewerkers, ter indicatie ook onder behandeling van deze OGILVY. Rijst natuurlijk de vraag wie de salarisbonus in ontvangst kan nemen.

Tenslotte is het ook nog zo dat waar de vemeende tekortkomingen van de kinderen aan deze worden toegerekend, deze tekortkomingen mede worden veroorzaakt door de gebreken van niet alleen de ouders maar daarna ook van de jeugdhulpverleners van Jeugdzorg en de jeugdinstellingen die met hun dure opleidingen op veelal HBO niveau stranden in de resterende 10% en voor wie de belangrijkste 90% talent geen haalbare kaart is. Laten wij met elkaar dit soort opleidingen gewoon opheffen, OGILVY heeft tenslotte ook geen opleiding maar een bepaalde gave en een heleboel talent. Het is tenslotte ook onaanvaardbaar te moeten accepteren dat je kind van de regen in de drup belandt.

Ik ben van mening dat Jeugdzorg moet worden opgeheven in verband met de hoge kosten die iedere belastingbetaler moet ophoesten. Waar aan de ene kant de credietcrisis in Europa hoogtij viert, landen moeten worden gered van hun financlële ondergang, op de gezondheidszorg moet worden bezuinigd ten koste van werkelijk iedereen, steeds minder voor steeds meer geld, wordt er steeds meer en meer geld verspild en verspeeld in de richting van Jeugdzorg. Laten wij toch met elkaar Jeugdzorg opheffen en ons geld beter besteden zoals bijvoorbeeld in de gezondheidszorg ten bate van iedereen!

Schrijver: Wilma de Bruïne, 26 november 2011


Geplaatst in de categorie: kinderen

4.3 met 9 stemmen 260Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)