Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De weg van de hoop, hoopvol?

Halverwege deze maand verschijnt 'De weg van de hoop' bij uitgeverij Van Gennep, een vertaling uit het Frans van het actuele pamflet 'Le chemin de l'espérance' van de heren Stéphane Hessel en Edgar Morin, respectievelijk een dichter en een filosoof.
Margot Dijkgraaf wees mij erop via de NRC en ik onderschrijf de bedoelingen van de geëngageerde schrijvers, die de blinde politici in hun shockerende blootje zet, want ze verraden het leven via kapitalisme, liberalisme en fanatisme. Solidariteit is het sleutelwoord tot vooruitgang, terwijl de dwaze tegenkrachten ikgerichte zelfverrijking ten koste van anderen en de planeet aarde in stand willen houden, kortzichtig en zelfgenoegzaam. De misleidende politici doen hun fatalistische methoden zelfs opschroeven, want ze voelen ergens wel aan dat ze vroeg of laat gaan verliezen, omdat ze dolgedraaid en versleten zijn, omdat hun mensverneukende, aardeverkrachtende filosofieën ten dode opgeschreven zijn. Ze houden hun mechanische ruggen nog recht, omdat ze nog teren op de laatste restjes gestolen (denk aan Nietzsche!) profijt, waarin het woord 'gelijkheid' niet voorkomt en juist dat leidt zeer snel tot de ondergang van de rijke landen cultuur.
De linkse politici moeten daadkrachtig de rechtse noodlotssystemen ondermijnen en zo tot algemene rechtvaardigheid komen, want extreme verschillen tussen arme mensen en rijke mensen zijn inmiddels niet meer te tolereren, daar het een exces van het paranoïde, egoïstische kapitalisme is, wat mensen tot walgelijke roofdieren maakt en bovendien zwaar goddeloos is, zoals Jezus al waarschuwde 'Zij vergaren zich enkel schatten op deze aarde!' en het hiernamaals in de hemel en ook op de aarde zal hun een vette worst zijn.

We moeten 'onze idiote levensstijl van overbodigheid en oppervlakkigheid overboord gooien' en strijden tegen 'het algemene gebrek aan empathie'. Rechtse rijken die verzonnen zondebokken veroordelen, zullen door de magiewetten vanzelf ineenschrompelen als miezerig ongedierte, waar niemand mee geholpen is.
Het is vooral hoopgevend dat meer en meer mensen zich bewust worden van de misleidende, destructieve, doodlopende falsificaties van zichzelf verrijkende machthebbers, die zogenaamd maatregelingen treffen ten bate van het gewone, onmondige, slecht omgelulde volk, maar in feite geen boodschap hebben aan de noodlijdende aarde, die zwaar wordt uitgebuit, of de minder bedeelde mensen, die in hun visie gewoon pech hebben of te lui zijn of te dom, jawel, ze veroordelen medemensen keihard en als sadistische tirannen tonen ze geen enkel medelijden met hen, ze halen hun gevoelloze schouders op bij het aanschouwen van de beestachtige martelkamers, die de zogenaamde losers op allerlei venijnige wijzen pijnigt.
IJskoude wezens, als bizarre robotten, maar robotten kun je uitzetten, ik mag hopen dat de nog humane mensen dát weten te bewerkstelligen! want in de huidige, gekmakende overbeschaafdheid is er maar één manier om uit het wurgende doolhof te ontkomen en dat is niet anders dan door waarlijk doorleefde en uitstralende gevoelens van liefde voor elkaar!

De overvoerde kenniseconomie is daarin een lastig obstakel geworden, we moeten massaal inkeren en alle indoctrinatie loslaten om tot de Echte Mens te geraken! Durven in onszelf het knopje 'Reset' in te drukken, rituele, eeuwenoude transformaties ondergaan en als opgefriste zielen het aardse leven opnieuw nieuw ter hand nemen, zonder overtollige, schadelijke ballast.

Schrijver: Joanan Rutgers, 4 december 2011


Geplaatst in de categorie: maatschappij

5.0 met 1 stemmen 195Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)