Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Naamloos

Naamloos, maar ik schilder je.

Je bent ontstaan uit de zaadcel van een ongelukkige vader en de eicel van een behaagzieke moeder. Jouw geboorte verliep niet zonder moeite en riep pijnlijke herinneringen op aan de omgeving. Tijdens jouw jeugd kreeg je te maken met grote tegenslagen, je moeder raakte verslaafd en je vader ging er met een andere vrouw vandoor.
Jouw halfzus die niet hield van halve maatregelingen nam het roer in huis over hetgeen leidde tot ernstige verwaarlozingen.
Toen het geld in het gezin op was, werd je naar een tante gestuurd, een Godsdienstfanaatje, die verkikkerd was op een kaartspel.
Jullie zwommen vaak samen in de rivier, omdat ze zelf geen zonen had. Het was de eerste keer dat je echte koeien zag, en het was een lange verhaalloze zomer. Op een dag betrapte jouw oom je tijdens een gesprek met de kippen in het kippenhok. Het werd een flauwe grap in de familie, die je later op verjaardagen moest aanhoren.

Toen je naar mijn naam vroeg durfde ik niet naar de jouwe te vragen. Je vroeg me om een klein portret, het mocht ook een beetje abstract zijn. Ik bedacht me plotseling dat onze monden niet open konden, ik begon met jouw verbaasde ogen.

Ik bedacht me dat ik zelf ook ooit zo voor een schilder stond, even naamloos en bescheiden. Niets wetend over intellect en ratio,met alleen maar de onschuld van onze dromen.

Het bleef niet bij de ene tekening, het werden tientallen gebaren van lijnen,van een onmogelijkheid, een onbereikbare liefde, die ik niet op juiste wijze kon portretteren naar de magie van de waarheid, die jou zo goed stond in de spiegel, even naamloos en maanloos als het geheel dat ons in leven hield.

Schrijver: mobar
Inzender: Henk van Dijk, 30 maart 2012


Geplaatst in de categorie: liefde

3.8 met 12 stemmen 736Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
J.de groot
Datum:
12 april 2012
Email:
joke190411telfort.nl
Mooie schets mobar...!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)