Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Wielrennen en poes

DE POES EN HET WIELRENNEN OP ZONDAG

Vanmorgen gebroken ruggetje van het fietsen van zaterdag. Ik voel me alsof ik de ronde van vlaanderen zelf heb gereden maar dat lukt dus nooit weer. Vroeger fietste ik veertig kilometer per dag hoor, zeven jaren lang en later steeds duizend kilometer per jaar. Ik kan dus gerust stellen dat ik de aarde al heb omgefietst.

Maar dus de koers. Eerst rustig van start met belgisch commentaar en dan de beelden vanuit de helikopter van het platte vlaamse boeren land. Heerlijk vind ik dat met die lage horizon, wat een ruimte en rust en eenvoud van hardwerkende lieden die graag een pintje en een patatje, friet genoemd, lusten. Pas later gebeurde het, cancelara viel helaas, de favoriet en superman en nog wel bij de bevoorrading. Verder ging het en een kopgroepje ontstond met gilbert en boonen. Toen kwam het eindsprintje want niemand kwam weg en boonen de afgeschreven held van vlaanderen won gelukkig van die lange italiaan. Zo was iedereen gelukkig zo leek het. En cancelara wint dan hopelijk parijs roubaix of zou het toch de gedoodverfde favoriet gilbert zijn de man van de superbenen maar geen sprint die het liefst alleen aankomt.

Aan het einde van de dag schrijf ik nu mijn stukje en het zou dus ook nog over de poes gaan. Ik tekende vandaag poezen en kreeg een leuk boekje met poezenverhalen. Ik genoot er van en vind ze mooi maar onze aangelopen poes is weg en ik mis hem. Een poes kun je lekker op schoot aaien en verder heb je er weinig werk van. Tussen het wielrennen door was ik dus met de poes bezig en verder had ik pijn en kon niks en kreeg toch ook frieten en een alcoholvrij biertje en zo was de zondag alweer om en blijf ik achter met een tevreden gevoel en ga lekker slapen, het was een mooie dag maar ik hoop dat cancelara mijn held toch wat slaapt en tom zal wel aan het feesten zijn. Wielrennen is echt afzien maar het is mooi om naar te kijken en te doen. Als je poes bent hoef je niets te doen en als je ziek bent kun je niks doen dan kijken en schrijven.

Schrijver: foppe oostenbrug, 2 april 2012


Geplaatst in de categorie: sport

3.8 met 5 stemmen 165Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)