Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Ilse heeft gewonnen!

Ilse Annoeska de Lange, geboren in 1977 te Almelo, was op achtjarige leeftijd al bezig met een imitatie van Toon Hermans. Niet dat ik de humor van de simpele Toon leuk vind, maar dat Ilse hem op die leeftijd al wist te evenaren is werkelijk uit de Toon vallend en hoogst opmerkelijk.

Op haar eenentwintigste ging ze in zee met de topproducer Barry Beckett, geen familie van de literator, die samen met haar de wereldwijde succes-cd 'World of Hurt' uitbracht. Te Nashville, kan het beter? Nee dus en de rauwe zangeres brak door, terwijl ze in de gewone omgang goedlachs en oergewoon blijft met haar typische Achterhoek-accent, wat haar tot een sullig lijkende naïeveling maakt, wat wij als popliefhebbers zo graag hebben, want dat brengt ons op hetzelfde niveau als onze popidolen.
Ze werkte samen met de topartiest Zucchero op zijn single 'Blue' en voor de film 'Brideflight' zong ze de titelsong 'Miracle'.

Maar nu mijn frustratie, Ilse won de 3FM Award voor 'Beste Zangeres 2012', terwijl ik een hartenkreet terug nog zo gepassioneerd voor Eefje de Visser heb geduimd, maar die kwam op televisie amper in beeld en bij de eindstemming bleek dat ze niet eens meetelde. Een lullige catwalkpresentatie liet de concurrerende dames door het slijk gaan, gepusht door kapselgriezel Giel Beelen, die de vijf dames landelijk voor kut liet staan. Ik zag Eefje maar amper, maar ik bleef haar wel trouw, ondanks de overwinning van de geroutineerde winnares Ilse. Het bleek zelfs dat Eefje al met al niet eens een kans maakte.

Toch maakt het mij niet uit dat Ilse gewonnen heeft, want voor mij heeft Eefje gewonnen en niet alleen in mijn dromen.

Misschien moet ik in mijn ziel vrede sluiten met Ilse en haar een keer op de thee (ik bedoel jenever) vragen.

Tikt ze Eefje gewoon weg door een nachtje samenzijn...

Schrijver: Joanan Rutgers, 13 april 2012


Geplaatst in de categorie: muziek

3.0 met 1 stemmen 45Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)