Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Uit de school geklapt

Eerst mocht kleine Markie zijn verhaal doen bij meester Paul en meester Witteman.
Omdat hij zijn kansen verbruid heeft, wil dat nog niet zeggen dat hij zijn laatste dagen geen voorkeursbehandeling geniet. De media hanteren zo hun eigen hiërarchie. Dus stak hij met zijn jokerpokerglimlach serieus van wal en verklapte hij alsnog de kleuterdriften van het geheime overleg in het Catshuis.
Niet Geertje, maar híj bleek de onuitstaanbare driftkop te zijn, die daadwerkelijk met een kostbare staatsdeur heeft gesmeten en Geertje ver onder de gordel heeft verwond, door hem af te bekken en te blèren dat hij zijn snertpartijtje met de grond gelijk zal maken.
Tja, tijdens echte spanningen komen de apen altijd uit de mouwen.

Markie lachte zijn oplopende emotie nog wat weg, maar hij gaf ruiterlijk toe dat hij het op momenten totaal gehad had met die stijfkop en doordrammer van een Geertje. Het had weinig gescheeld of hij had hem finaal op zijn weigerende snuit geslagen, maar dat was dus naar de deur gegaan. 'Stemmen op die laffe onbenul is een verloren stem', sneerde hij nog eens, als een dracula of een koningscobra gif bijtend in de aorta van Geertje.

Maar gedupeerde Geertje ging de dag daarna in verweertje bij 'Een Vandaag' met de zeer vriendelijke, corpulente verslaggever. Veel minder tijd dan zijn schoolpleinplaag Markie, maar hij had het voordeel van de tijd van uitzending, want voor velen is P & W veel te laat om serieus te nemen, ook omdat er dan al de nodige drank in zit.
Geertje zegt dat hij niet aan zwartepieten doet, maar dat doet hij vanuit zijn slachtofferrol wel degelijk, dus de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet! Die gemene Markie zei dat hij zijn partij helemaal kapot zou maken en door de knal van die dichtgeslagen deur is hij helemaal van slag en weet hij het nu zeker, Markie is een gewelddadige tiran, die ons land naar de knoppen helpt. Achter zijn olijke masker verschuilt hij een genadeloze killer, die over lijken gaat, Geertje had nooit gedacht dat het echte gevaar ooit van rechts zou komen.
Nu heeft hij herhaaldelijk last van nachtmerries, waarin hij niet door extreme moslims wordt omgelegd, maar door een rechtse bal, die hem schijnheilig de ene arm om de schouders legt, maar hem met zijn andere arm koelbloedig een mes in zijn ribben steekt. Zijn dikke meester laat hem het onrecht vele malen herhalen, wat hem geruststelt, maar hij wil nog even duidelijk stellen, dat hij zichzelf niet meer veilig voelt op het schoolplein van het Binnenhof en dat de ware, bedrieglijke bedreiging van binnenuit komt, dat de tegenkrachten merkwaardig genoeg heel nabij zijn.

De beide hypekleuters zullen het in wezen nooit meer eens worden en ze zullen ooit dwaze, onbelangrijke voetnoten in de Nederlandse geschiedenis zijn, dus toch gelijkwaardig, maar dan vooral in hun nadeel, wat tot een laatste verbroedering had kunnen leiden, maar in 'Huize Avondrood' hebben ze elkaar tot in lengte van dagen eindeloos geprikt en geslagen met hun wandelstokken en verpleegsters hevig gechoqueerd door met de bejaardentehuisdeuren te slaan, terwijl ze vloekten als de kraaien en de directeur met de dood bedreigden, wat hun overplaatsing naar een gesloten inrichting heeft bewerkstelligd.

Nee, de uitkomst van deze incarnatie-vete verklap ik niet.

Schrijver: Joanan Rutgers, 13 mei 2012


Geplaatst in de categorie: politiek

1.0 met 3 stemmen 91Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)