Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Het grote avontuur van Dreaming Bear

Er was eens een kleine beer. Samen met zijn zusje liep hij met zijn moeder voorop langs de rivier van het Canadese Woud. Er was eten in overvloed, bessen en grote zalmen en ze speelden de hele dag met elkaar en waren erg gelukkig.
Toen Dreaming Bear oud genoeg was moest hij leren jagen en dat lukte goed. Ook kon hij goed in bomen klimmen en smulde ook van honing. Zijn naam had hij gekregen toen hij in de winterslaap ineens wakker was geworden en vreemde brulkreten slaakte. Gelukkig viel hij later weer in slaap en werd wakker in de lente.

Op een dag dacht Dreaming Bear ik wil wel eens wat meer van de wereld zien en vertrok. Eerst ging hij naar de berg en toen verder langs de rivier naar het Zuiden. Hier was het echter druk met auto's en mensen en hij kon geen eten genoeg vinden. Vlak voor de winter in viel trok hij weer terug naar zijn geboorte grond maar die was verlaten! Eenzaam voelde hij zich ineens en ging maar in een grot slapen in zijn warme vacht. Midden in de winter werd hij weer wakker van een nare droom en vertrok. Maar wat was het koud en de rivier was bevroren. Hij kwam aan bij een trekkershut en at de voorraad eten op en sliep in een echt bed. Toen kwam er een jager en moest hij weer vertrekken.
Op een dag kwam hij bij een groepje andere beren maar die moesten niets van hem hebben. Nu voelde hij zich weer alleen en zwierf net zolang totdat hij zijn moeder weer gevonden had.

Tevreden ging hij onder de oude boom zitten zoals altijd en knuffelde haar. Heb je wat gevonden vroeg moeder beer wat je wilde. Ja, jou, zei dreaming bear en daar kwam zijn zus al aanzetten met een grote maaltijd en tevreden viel hij weer in slaap. Deze beer is alleen en zal dat altijd wel blijven maar hij had zijn familie terug gevonden. Groaoar!

Schrijver: foppe oostenbrug, 21 mei 2012


Geplaatst in de categorie: dieren

4.0 met 4 stemmen 138Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)