Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Afleidingsmanoeuvre of indirecte betrokkenheid

De voetballers van Orange doen niet alleen aan een spelletje loltrappen, spiertjes trainen en gezond eten en drinken. Ze zijn onlangs met z'n allen naar de restanten van Auschwitz geweest, waar zoals wij allen weten de meest gruwelijke dingen zijn gebeurd. Dat is natuurlijk de misstanden in Oekraïne in overtreffende trap en nog steeds een grote waarschuwing voor mensen die andere mensen discrimineren, martelen en nog erger. Het kan dus een afleidingsmanoeuvre zijn met veel zeggingskracht, wat ik graag van plan ben om aan te nemen. Ook de Italiaanse voetballers maakten deze beweging en wie weet hoeveel andere elftallen ook. Dat Oranje de misdadigers in Oekraïne niet direct tegen de schenen schopt, is begrijpelijk, alhoewel, het zou Huntelaar wel sieren als hij na een doelpunt zijn shirt omhoog trekt en er staat dan ineens 'Free J.T!' op zijn gladde borst.

Een Vandaag besteedde gelukkig wel aandacht aan de corruptie in Oekraïne, waar meer dan 80% van het overheidsbudget wordt gestolen, achterover gedrukt door egoïstische geldwolven, die daarmee hun medemensen zwaar duperen. De machthebbers hebben het monopolie over de staatstelevisie, de radio, internet en de kranten. De armen hebben daar geen toegang toe of slechts incidenteel, maar hun gammele karren en inzichten duvelen vaak snel weer in elkaar. In Oekraïne is het schering en inslag dat men elkaar voor welzijnsdiensten omkoopt, dus enkel de mensen met geld redden het, de rest belandt aan de bedelstaf, in de prostitutie of in de criminaliteit. Het merendeel van de rest komt om in pure armoede.

De zelfverrijking van een criminele elite gebeurt hardhandig en zonder genade. De politici daar zijn verdorven schurken, die hun oppositieleden de bak ingooien en laten aftuigen. Misdadigers dulden namelijk geen terechte kritiek, maar doen er alles aan om hun kwalijke zaken te verdoezelen. Met stalen gezichten ontkennen ze hun duivelse praktijken en ze verdoven zichzelf met hun gestolen weelde. Zelfs het kruisigen van de ex-premier Joelia Timosjenko en velen met haar raakt hun ijskoude harten niet. Mededogen vinden ze iets voor watjes en slapjanussen. Keihard optreden moeten ze van zichzelf, want op die manier zijn ze vroeger opgevoed, ik bedoel misvormd.

Misschien heeft Oranje met het bezoek aan Auschwitz wel een beter visitekaartje aan Oekraïne afgegeven, dan als zij hadden besloten om helemaal niet te gaan...

Schrijver: Joanan Rutgers, 6 juni 2012


Geplaatst in de categorie: misdaad

2.0 met 2 stemmen 71Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)